پروتکل نئون یا Neon EVM چیست و چه کاربردی دارد؟

خانهمعرفی پروژهپروتکل نئون یا...

آنچه می‌خوانید...

spot_img
spot_img

فناوری بلاک چین به سرعت در حال تغییر است. نئون (Neon EVM) یکی از صدها پروتکل موجود در این صنعت است که به‌عنوان یک پلتفرم پیشگام سعی کرده مقیاس‌پذیری و نقدینگی سولانا را به شکل هوشمندانه‌ای و با زیرساخت‌های قوی در اتریوم ادغام کند. این پلتفرم راهکاری برای مقیاس‌پذیری یکپارچه بلاک چین سولانا محسوب می‌شود تا استقرار  اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز در آن را متحول کند. در این مقاله از فکت کوینز، ابتدا توضیح می‌دهیم که Neon EVM چیست و سپس، به بررسی ابزارها و توکن بومی آن می‌پردازیم.

نئون یا Neon EVM چیست؟

Neon EVM در واقع یک ماشین مجازی اتریوم است که روی بلاک چین سولانا راه‌اندازی شده‌ است. این پلتفرم سازگاری را وارد دنیای بلاک چین می‌کند، از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز اتریوم بدون نیاز به پیکربندی مجدد پشتیبانی می‌نماید و با زبان‌های پرکاربردی مثل سالیدیتی و وایپر (Vyper) ادغام شده‌ است. این مسئله باعث می‌شود که توسعه‌دهندگان مختلف بتوانند با زبان‌ها برنامه‌نویسی مذکور کار کنند و در عین حال، از مزایای بلاک چین سولانا برای مقیاس‌پذیری دپ‌های اتریومی استفاده نمایند.

- Advertisement -
هدف Neon EVM

Neon EVM با پلتفرم‌های محبوبی مثل متامسک (MetaMask) و ترافل (Truffle) ادغام شده‌ است تا توسعه‌دهندگان بتوانند به‌راحتی به آن مهاجرت کنند.

نئون مزایای بسیار زیادی دارد. این پلتفرم پذیرش قراردادهای هوشمند را افزایش می‌دهد و به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد روی شبکه سولانا کار کنند و از کارمزدهای پایین و سرعت بالای تراکنش‌های آن استفاده نمایند. علاوه براین، Neon EVM باعث می‌شوند که همه توسعه‌دهندگان بتوانند به اکوسیستم سولانا (متشکل از توکن سولانا، توکن‌های SPL و دارایی‌های بریج‌شده) دسترسی داشته باشند.

با این وجود، نئون فقط برای توسعه‌دهندگانی که مهارت‌های فنی و تخصصی دارند، راه‌اندازی نشده است. این پلتفرم تاکید زیادی هم بر حاکمیت غیرمتمرکز دارد و با استفاده از توکن حاکمیتی خود، یعنی نئون بر اساس یک اقتصاد مبتنی بر هزینه عمل می‌کند. گفتنی است که بعد از راه‌اندازی شبکه اصلی نئون، حاکمیت آن توسط یک پروتکل غیرمتمرکز به نام «Neon DAO» مدیریت می‌شود که فرآیندی شفاف و کاربرپسند برای ارائه پیشنهادات و انجام رای‌گیری‌های مورد نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: آموزش ایجاد پل بین اتریوم و سولانا

تاریخچه Neon EVM چیست؟

نئون توسط سازمان نئون لبز (Neon Labs) در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۱ به وجود آمده‌ است. هدف اصلی Neon Labs این است که مقیاس‌پذیری، کارایی، کارمزد پایین و توان عملیاتی بالای سولانا را با اکوسیستم، توسعه‌دهندگان و کاربران نهایی دپ‌های اتریومی ادغام کند. این سازمان قصد دارد با صراحت، شفافیت، نوآوری و تنوع به ابتکارات مذکور دست یابد.

هدف Neon EVM چیست؟

نئون می‌خواهد شکاف بین اکوسیستم‌های اتریوم و سولانا را پر کند و با ایجاد یک بلاک چین واحد از نقاط قوت هر دوی این شبکه‌ها، محیطی کارآمد و مقیاس‌پذیر راه‌اندازی نماید. این پلتفرم برای رسیدن به هدف اصلی خود، قصد دارد در سولانا یک محیط کاملاً سازگار با اتریوم ایجاد کند تا د‌پ‌های اتریومی بتوانند بدون نیاز به پیکربندی‌ مجدد و به طور یکپارچه روی آن اجرا شوند.

علاوه بر این، نئون می‌خواهد نوآوری و تنوع را در فضای بلاک چین تقویت کند. این پروتکل با پشتیبانی از زبان‌هایی مثل سالیدیتی و وایپر و ادغام با ابزارهای محبوبی مثل متامسک و ترافل، مهاجرت توسعه‌دهندگان اتریوم به اکوسیستم سولانا را آسان‌تر می‌کند تا توسعه دپ‌های جدید و نوآورانه را تشویق نماید.

بیشتر بخوانید: توکن Bonk چیست؟ هرآنچه باید از میم‌کوین جدید سولانا بدانید

نئون چطور کار می‌کند؟

نئون توان عملیاتی بالا، سرعت زیاد بلاک و کارمزد پایین سولانا را به قراردادهای اتریومی می‌آورد. این شبکه به طور مستقیم با نودهای سولانا ارتباط برقرار می‌کند تا تراکنش‌های این بلاک چین را انجام دهد. این سرویس از سه جزء اصلی به اسم ماشین مجازی نئون (Neon EVM)، نئون پروکسی (Neon Proxy) و نئون دائو (Neon DAO) تشکیل شده‌ است که هر کدام نقش مهمی در اکوسیستم آن دارند.

ماشین مجازی نئون

Neon EVM یک قرارداد هوشمند است که روی بلاک چین سولانا قرار گرفته‌ و بعد از دریافت تراکنش‌های اتریوم، آن‌ها را در سولانا پردازش می‌کند و تمام قوانین اتریوم را هم رعایت می‌نماید. از این تراکنش‌های اتریومی که به سمت Neon EVM هدایت می‌شوند، به‌عنوان تراکنش‌های نئون یاد می‌شود که زیر مجموعه‌ای از «JSON RPC» اتریوم است و به‌عنوان ورودی کلاینت نئون عمل می‌کند.

نئون پروکسی

نئون پروکسی یکی از مهم‌ترین اجزای اکوسیستم نئون است که انتقال اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز اتریوم به نئون را با حداقل پیکربندی مجدد امکان‌پذیر می‌کند. این پلتفرم می‌تواند هر تراکنش نئون را در یک تراکنش سولانا بسته‌بندی کند. اپراتورهای نئون مسئولیت اجرای سرورهای پروکسی نئون را برعهده دارند و اجرای روانِ تراکنش‌های شبیه به اتریوم در سولانا را آسان می‌کنند. علاوه بر این، اپراتورهای مذکور پرداخت‌های نئون را قبول می‌کنند و آن‌ها را در اکوسیستم سولانا و با استفاده توکن بومی این پلتفرم انجام می‌دهند.

نئون دائو

Neon DAO با ارائه خدمات امانی و هدایت تحقیقات موردنیاز به نئون فاوندیشن (Neon Foundation) کمک می‌کند. در واقع، این پروتکل به عنوان مجموعه‌ای از قراردادهای مستقر در سولانا عمل می‌کند و یک لایه حاکمیتی برای کنترل عملکرد Neon EVM ارائه می‌دهد. اعضای نئون دائو از یک رابط وب استفاده می‌کنند تا به جامعه (یعنی دارندگان توکن نئون) اجازه دهند پیشنهادات موردنظر خود را ارائه کنند و رأیشان درمورد آن‌ها را (که در نهایت بر عملکرد Neon EVM تاثیر می‌گذارد) ثبت نمایند.

آینده نئون EVM

نئون EVM ابزارهای مختلفی مثل نئون اسکن (NeonScan)، نئون پس (NeonPass) و نئون فوست (Neon Faucet) را ارائه می‌کند که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

آینده Neon EVM چیست

نئون اسکن

NeonScan اکوسیستم Neon EVM را تجزیه‌وتحلیل می‌کند و کاربران از طریق آن می‌توانند تراکنش‌های نئون در بلاک چین سولانا را بررسی کنند. آن‌ها می‌توانند تراکنش‌های شبکه اصلی، بلاک‌ها و توکن‌های مرتبط با Neon EVM را ردیابی و بررسی نمایند. این پلتفرم به‌طور کلی برای ارائه یک نمای شفاف از فعالیت‌های شبکه نئون در زمینه تأیید تراکنش‌ها، نظارت بر توکن بومی این شبکه و درک اطلاعات بلاک‌ها ارائه شده‌ است.

نئون پس

نئون پس ابزاری است که انتقال توکن‌های ERC-20 را بین سولانا و Neon EVM امکان‌پذیر می‌کند. هر تراکنش کارمزدی دارد که کاربران می‌توانند آن را با استفاده از دو توکن نئون یا سولانا (بسته به شبکه مبدا) پرداخت کنند. به عنوان مثال، اگر توکن‌ها را از Neon EVM به سولانا منتقل می‌کنید، باید دو تراکنش را انجام دهید: یکی در شبکه Neon EVM (با پرداخت NEON) و دیگری در شبکه سولانا (با پرداخت SOL).

برای انتقال موفقیت‌آمیز توکن‌های ERC-20، باید مراحل زیر را طی کنید:

مرحله ۱

مطمئن شوید که یک حساب در شبکه‌ای که از آن انتقال می‌دهید، با موجودی کافی از توکنی که می‌خواهید منتقل کنید، دارید. به‌عبارت دقیق‌تر:

  • اگر توکنی را از Neon EVM به سولانا انتقال می‌دهید، حساب شما در Neon EVM باید به اندازه کافی نئون و توکن موردنظرتان را داشته باشد تا بتوانید هزینه انتقال و هزینه گس را پرداخت کنید.
  • اگر از سولانا به Neon EVM انتقال می‌دهید، حساب شما در سولانا باید به اندازه کافی سولانا و توکن موردنظرتان را داشته باشد تا بتوانید هزینه انتقال و هزینه گس را پرداخت کنید.

مرحله ۲

از نسخه مرورگر کیف پول‌های غیرامانی مثل متامسک و فانتوم (Phantom) که در حال حاضر با نئون پس سازگار هستند، استفاده کنید.

مرحله ۳

از طریق مرورگر خود به صفحه NeonPass بروید.

نئون فوست

سرویس نئون فوست برای کمک به کاربران در دریافت توکن نئون یا بقیه ارزهای دیجیتال مبتنی بر استاندارد ERC-20 طراحی شده‌ است. از این توکن‌ها در در جه اول برای آزمایش اپلیکیشن‌های دونت (DevNet) استفاده می‌شود. شایان ذکر است که دونت شبکه نئون برای توسعه اپلیکیشن‌های مختلف است.
Neon Faucet با ارائه توکن‌های آزمایشی به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا اپلیکیشن‌های خود را قبل از استقرار در شبکه اصلی در محیطی بدون ریسک آزمایش کنند. در نتیجه، آن‌ها می‌توانند از عملکرد و امنیت برنامه‌های خود مطمئن شوند و به قوی‌تر کردن و قابل‌اعتمادتر کردن اکوسیستم نئون EVM کمک نمایند. البته برای استفاده از نئون فوست، کاربران باید کیف پول خود را به این سرویس متصل کنند.

بیشتر بخوانید: سولانا به زودی فروش گوشی هوشمند ساگا (Saga) را آغاز می‌کند

نقشه راه Neon EVM چیست؟

Neon EVM اولین بار در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۱ عرضه شد. این شرکت در آن زمان نسخه پیش از آلفای «Solana DevNet» خود را راه‌اندازی نمود که اثبات مفهومی نئون EVM و همچنین تثبیت‌کننده نئون EVM را معرفی می‌کرد. یک سال بعد، Neon EVM وارد مرحله آلفای خود شد تا دپ‌های کلیدی را آزمایش کند، یک ممیزی امنیتی را پشت سر بگذارد و از استاندارد ERC-20 پشتیبانی نماید. علاوه بر این، در این مرحله بود که نئون پس و نئون اسکن راه‌اندازی شدند.

در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۳، Neon EVM با استقرار اولیه دپ‌ها آماده‌ تولید بود. تیم Neon EVM در ۲۲ ژوئن ۲۰۲۳ (۱ تیر ۱۴۰۲) نسخه بتای این پلتفرم را تحت عنوان «Neon EVMβ» راه‌اندازی کردند. Neon EVMβ درست مانند Neon EVM عمل می‌کند؛ اما یک تفاوت مهم دارد: این پروتکل هزینه‌ای بابت تراکنش‌ها نمی‌گیرد. این شبکه سپس برای رفع نیازهای حاکمیتی خود نئون دائو را راه‌اندازی کرد و با چین لینک (Chainlink)، گراف (The Graph) و «Pyth Network» ادغام شد. علاوه بر این، اپراتورها را هم در لیست سفید قرار داد.

نئون EVM در آینده قصد دارد تا اکوسیستم نئون را رشد دهد، قابلیت همکاری با قراردادهای هوشمند سولانا را معرفی کند، برنامه اعطای کمک هزینه خود را اجرا کند و شبکه اپراتورهای غیرمتمرکز خود را تا پایان سال ۲۰۲۳ راه‌اندازی نماید. سپس، Neon EVM تا سال ۲۰۲۴ سازگاری کامل موردنظر خود را به دست می‌آورد و به یکی از برترین ابزارها و خدمات موجود در صنعت ارزهای دیجیتال تبدیل می‌شود.

اقتصاد توکنی Neon EVM چیست؟

توکن «NEON» توکن بومی و اصلی Neon EVM است. این توکن برای این راه‌اندازی شده‌ است که هم به عنوان یک توکن کاربردی و هم به عنوان یک توکن حاکمیتی عمل کند.

اقتصاد توکنی نئون

از NEON به عنوان یک توکن کاربردی برای تسهیل تراکنش‌ها در پلتفرم نئون و برای انجام نقل و انتقالات و استقرار و تعامل با دپ‌ها استفاده می‌شود. نقش این توکن، مانند نقش توکن اتریوم در اکوسیستم این ارز دیجیتال است.

زمانی که کاربر می‌خواهد تراکنش موردنظر خود را انجام دهد، با یک اپراتور نئون تعامل پیدا می‌کند. این اپراتور دو نقش دارد: تراکنش نئون را در یک تراکنش سولانا برای اجرای تکراری در یک خوشه سولانا می‌گنجاند و هزینه هر تکرار تراکنش نئون را پرداخت می‌نماید. این سیستم با در نظر داشتن تجربه کاربری طراحی شده‌ و هدف آن ساده‌سازی فرآیند پرداخت برای تراکنش‌های نئون است.

برای هر بار تکرار تراکنش نئون، اپراتور باید کارمزد خاصی را از طریق توکن‌های سولانا به اعتبارسنج سولانا و خزانه‌داری نئون دائو پرداخت کند. پرداختی که به خزانه‌داری نئون دائو انجام می‌شود، به عنوان هزینه پلتفرم Neon EVM شناخته می‌شود. سپس، کاربر نئون برای جبران این هزینه‌ها، پرداخت خود را در قالب توکن‌های NEON انجام می‌دهد. این پرداخت‌ها به صورت یک جا انجام می‌شود و شامل هزینه اعتبارسنج سولانا، هزینه پلتفرم Neon EVM و کمیسیون موجود برای خدمات اپراتور می‌گردد.

NEON به عنوان یک توکن حاکمیتی، به دارندگان خود اجازه می‌دهد تا در مدیریت جامعه غیرمتمرکز نئون دائو شرکت کنند. هولدرهای این ارز دیجیتال می‌توانند تغییرات موردنظر خود برای پروتکل نئون را مطرح کنند و در رای‌گیری‌های مربوط به پیشنهادهای ارائه‌شده شرکت نمایند.

بیشتر بخوانید: شبکه پالیگان (Polygon Network) چیست ؟

پیش‌بینی قیمت نئون

حال که متوجه شدیم Neon EVM چیست، وقت آن رسیده‌ است که با توکن بومی این پلتفرم آشنا شویم. توکن NEON در ۱۸ جولای ۲۰۲۳ (۲۷ تیر ۱۴۰۲) با قیمت اولیه ۰.۱۸۰۶۴۹ دلار عرضه شد. این ارز دیجیتال در همان روز اول به اوج خود یعنی ۰.۲۴۴۲۵۶ دلار رسید، اما فقط یک روز بعد با کاهش شدیدی مواجه شد و به کف ۰.۱۱۸۷۶۲ دلار سقوط کرد.

تحلیلگران وب سایت «DigitalCoinPrice» آینده امیدوارکننده‌ای را برای توکن NEON پیش‌بینی کرده‌اند. آن‌ها باور دارند که ارزش این ارز دیجیتال تا پایان سال ۲۰۲۳ به ۰.۲۷ دلار می‌رسد. طبق گفته‌های آن‌ها، توکن نئون در سال ۲۰۲۵ دو برابر می‌شود و تا محدوده ۰.۴۴ دلار رشد می‌کند. علاوه بر این، تحلیلگران مذکور گفته‌اند که این ارز دیجیتال تا سال ۲۰۲۸ به محدوده ۰.۶۵ دلار می‌رسد و تا سال ۲۰۳۰، با عبور از مرز ۱ دلار تا قیمت ۱.۲۹ دلار رشد می‌کند.

در حالی که این پیش‌بینی‌ها آینده امیدوارکننده‌ای برای توکن NEON ارائه می‌کنند، معامله‌گران همیشه باید به ماهیت پرنوسان ارزهای دیجیتال توجه داشته باشند. این نوسان باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران نتوانند به طور کامل به چنین پیش‌بینی‌هایی اعتماد کنند. بنابراین، همیشه به معامله‌گران بازار ارزهای دیجیتال توصیه می‌شود که قبل از تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری در یک توکن؛ با احتیاط برخورد کنند، تحقیقات کاملی انجام دهند و وضعیت مالی و میزان تحمل ریسک خود را در نظر بگیرند.

از کجا می‌توان توکن نئون را خریداری کرد؟

توکن نئون

هرچند توکن نئون در صرافی‌های بزرگی مثل بایننس وجود ندارد، امکان خرید و فروش آن در پلتفرم‌های مشهوری مثل بای‌بیت (Bybit) فراهم شده‌ است. برای شروع، تنها کافی است یک حساب کاربری در پلتفرم موردنظر خود ایجاد کنید، سرمایه خود را به آن واریز نمایید و سپس روی نئون سرمایه‌گذاری کنید.

آیا نئون سرمایه‌گذاری خوبی است؟

Neon EVM یک پروژه منحصربه‌فرد است که می‌خواهد مقیاس‌پذیری و هزینه‌های پایین سولانا را وارد اکوسیستم اتریوم کند. این پروتکل یک کاربرد واضح دارد و یک مشکل واقعی در فضای بلاک چین را حل می‌کند که نکته مثبتی است.

علاوه بر این، توکن NEON، هم به‌عنوان یک توکن کاربردی و هم به عنوان یک توکن حاکمیتی عمل می‌کند. کاربران با استفاده از این توکن می‌توانند هزینه تراکنش‌های خود را پرداخت کنند و در مدیریت آن شرکت نمایند. پیش‌بینی‌های تحلیلگران نیز نشان می‌دهد که ارزش NEON احتمالاً در بلندمدت رشد خواهد کرد.

کلام آخر

در این مقاله خواندیم که Neon EVM‌ چیست و دیدیم که نئون EVM پیشرفت مهمی در فضای بلاک چین است و نقاط قوت دو اکوسیستم مهم، یعنی اتریوم و سولانا را ترکیب می‌کند. این پلتفرم با ارائه یک محیط کاملاً سازگار با اتریوم (در سولانا) به دپ‌های این شبکه اجازه می‌دهد تا از مقیاس‌پذیری، توان عملیاتی بالا و هزینه‌های پایین سولانا استفاده کنند و در نتیجه یک تجربه کاربری کارآمدتر داشته باشند.

تعهد پروژه نئون به شفافیت، نوآوری و تنوع و پشتیبانی آن از ابزارها و زبان‌های برنامه‌نویسی رایج، باعث شده‌ است که به عنوان یک پلتفرم پیشرو برای توسعه‌دهندگان و کاربران نهایی مشهور شود. Neon EVM با توکن کاربردی و حاکمیتی خود که نقشی مهمی در عملیات و حاکمیت آن ایفا می‌کند، فرصت‌های خوبی را هم برای سرمایه‌گذاران ارائه نموده است.

با این حال، مانند هر سرمایه‌گذاری دیگر در دنیای پرنوسان ارزهای دیجیتال، معامله‌گران قبل از هر سرمایه‌گذاری باید تحقیقات کامل خود را انجام دهند و ریسک‌های موجود را در نظر بگیرند. تحلیلگران باور دارند که آینده نئون EVM امیدوارکننده است، اما مطمئناً در آینده هم از روند و تحولات فضای بلاک چین تاثیر می‌گیرد.

سوالات متداول

نئون EVM چیست؟

Neon EVM یک پروژه منحصربه‌فرد است که می‌خواهد مقیاس‌پذیری و هزینه‌های پایین سولانا را وارد اکوسیستم اتریوم کند. این پروتکل یک کاربرد واضح دارد و یک مشکل واقعی در فضای بلاک چین را حل می‌کند که نکته مثبتی است.

توکن NEON چیست؟

توکن «NEON» توکن بومی و اصلی Neon EVM است. این توکن برای این راه‌اندازی شده‌ است که هم به عنوان یک توکن کاربردی و هم به عنوان یک توکن حاکمیتی عمل کند.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_imgspot_imgspot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان