تحلیل آنچین هفته یازدهم بیت کوین (24 اسفند 1400)

خانهتحلیل ارز دیجیتالتحلیل آنچین هفته...

آنچه می‌خوانید...

فکت کوینز: تحلیل آنچین هفته یازدهم بیت کوین. با وجود روندهای سازنده ای که در تقاضای بلند مدت وجود داشته اما روند انباشت بیت کوین در کوتاه مدت کاهش یافته است. گرچه پتانسیل فروش سرمایه هایی که در ضرر نگه داری می شوند وجود دارد اما هنوز مثل چرخه‌های قبلی نمایان نشده است. در این هفته، بیت کوین برای تثبیت قیمت تلاش کرد و در محدوده‌ فشرده‌ای با حداقلی 37274 دلار و حداکثری 42455 دلار قرار گرفت. همانطور که در تحلیل آنچین هفته دهم اشاره شد، در حال حاضر بازار به دلیل مسائل کلان ژئوپلتیک صحنه جهانی و عدم اطمینان سرمایه گذاران در نقطه تعادل حساسی به سر می‌برد.

تحلیل آنچین
تحلیل آنچین هفته یازدهم بیت کوین

اکنون، دو سال از رویداد بزرگ فروش‌ سرمایه های نگه داشته شده در ضرر (Capitulation) ماه مارس 2020 می‌گذرد. رویدادی که قیمت بیت کوین، بیش از 52 درصد کاهش یافت و تنها در دو روز معاملاتی از 8 هزار دلار به 3.8 هزار دلار سقوط کرد و پایان چرخه نزولی 2019-2020 را رقم زد. رویدادهای مشابه، اغلب نشان دهنده خروج کامل فروشندگان و تغییر جریان به نفع گاوها است. در تحلیل آنچین هفته یازدهم بیت کوین به ارزیابی تعادل فعلی خریداران و فروشندگان می‌پردازیم تا ببینیم به پایان رسیدن چرخه نزولی فعلی چقدر محتمل است؟

خلاصه‌ای از رویدادهای تحلیل آنچین هفته یازدهم بیت کوین

  • در حال حاضر، عدم قطعیت و ریسک‌های کلان را می‌توان یک باد مخالف دانست که به صورت روند انباشت کوتاه مدت ملایم بروز می‌کنند.
  • در هفته گذشته خرج کردن کوین‌های قدیمی‌ نسبت به هفته‌های اخیر، روند نزولی‌تری داشته است. اما به هر حال، هنوز هم در سطحی نیست که نشان دهنده ترس جمعی یا بی‌اعتمادی به بازار باشد.
  • 82 درصد از عرضه‌ای که در اختیار هولدرهای کوتاه مدت (STHs) است (2.51 میلیون بیت کوین) اکنون با ضرر تحقق یافته نگه داشته می‌شوند. اما در طرف مقابل، عرضه‌ای که توسط هولدرهای بلند مدت (LTHs) نگه داشته شده به بالاترین حد خود رسیده است.
  • علی رغم ضعیف شدن تقاضای کوتاه مدت و قرارگرفتن کوین‌های جوان‌تر در پائین ترین حد، هودلینگ (HODLing) یا نگهداری بلندمدت همچنان استراتژی ارجح بازار به شمار می رود. این پروسه از لحاظ تاریخی با آخرین مرحله بازارهای نزولی همخوانی دارد.
  • مفهوم جدیدی به نام نرخ تورم بازار (market inflation rate) معرفی می‌شود که نشان می‌دهد در یک مبنای سالانه، هولدرهای بلندمدت نسبت به انتشار ماینینگ، موجودی‌شان را 7.6 برابر افزایش می‌دهند و این جریان، در بلند مدت رویکردی سازنده دارد.

مطلب مفید: خریداران کوتاه مدت بیت کوین در حال تبدیل شدن به هولدرهای بلند مدت هستند؛ گزارش گلاسنود

- Advertisement -
تحلیل آنچین بیت کوین
قیمت بیت کوین در هفته یازدهم

عدم قطعیت و کاهش انباشت کوتاه مدت:

شاخص امتیاز روند انباشت بیت کوین (Bitcoin Accumulation Trend score) در این هفته منتشر شد. این شاخص برای نظارت بر انباشت کلی یا توزیع کیف پول سرمایه گذاران طراحی شده است. در واقع، این ابزار ردیابی می‌کند که چه زمانی سرمایه گذاران بزرگ (معروف به نهنگ‌ها) یا بخش‌های بزرگی از بازار (معروف به میگو البته در تعداد بالا) کوین‌هایشان را اضافه می‌کنند. در این آمار ماینرها و صرافی‌ها فیلتر می‌شوند.

مقادیر بین 0 و 1 به شرح زیر تفسیر می‌شوند:

  • مقادیر نزدیک به صفر (زرد/ نارنجی) حاکی از توزیع بازار یا وقوع انباشت معنادار اندک است. (نزولی)
  • مقادیر نزدیک به یک (بنفش) نشان می‌دهد که بازار در حال انباشت خالص است و موجودی کیف پول سرمایه گذاران به طور معناداری افزایش می‌یابد. (صعودی)

همانطور که مشاهده می‌شود از اکتبر 2021 تا ژانویه 2022 یک دوره انباشت بسیار قوی (بزرگ‌تر از 0.9 با رنگ بنفش تیره) وجود داشته که به واسطه هودلرها به قیمت غیرحساس بوده است. به هر حال، این معیار در اکثر روزهای سال 2022 بین مقدار 0.2 و 0.5 در نوسان بوده است. این موضوع، نشان دهنده تأثیر عدم قطعیت کلان جهانی بر احساسات سرمایه گذاران و در نتیجه انباشت ضعیف‌تر است.

مطلب مفید: تراکنش های اخیر نهنگ های بیت کوین نشان از کف قیمتی این ارز دارند

بیت کوین
شاخص امتیاز روند انباشت بیت کوین

 

این هفته، شاهد افزایش قابل توجهی در خرج کردن کوین‌های قدیمی‌تر بودیم. کوین‌های قدیمی‌تر توسط سرمایه گذارانی نگهداری می‌شوند که تجربه بیشتری از نوسانات بازار بیت کوین دارند و اغلب مترادف با “پول هوشمند” در نظر گرفته می‌شوند.

به این ترتیب، خرج شدن کوین‌های قدیمی‌تر در سطوح بالاتر، نشان دهنده شیب نزولی بیشتر در رده هودلرها (HODLer) است. این هفته، کوین‌های با عمر بیش از 6 ماه، 5 درصد از کل حجم سرمایه‌های خرج شده را به خود اختصاص دادند که نسبت به ماه‌های اخیر افزایش قابل توجهی داشته است.

مطلب مفید: چرا بیت کوین حال و روز خوشی ندارد؟ ویل کلمنت پاسخ می‌دهد

BTC Onchain
مقدار بیت کوین خرج شده بر حسب عمر کوین

این موضوع را می‌توان با استفاده از شاخص باینری تخریب کوین-روز (Binary Coin-days Destroyed) و میانگین متحرک 7 روزه نیز شاهد بود. زمانی که کوین‌های قدیمی با روند پایداری خرج شوند، این شاخص افزایش می‌یابد. مقادیر پائین (منطقه سبز) نمونه‌ای از مراحل انباشت در بازارهای نزولی است، در حالی که مقادیر بالاتر (منطقه قرمز) نمونه‌ای ازروند صعودی است.

از ماه سپتامبر سال گذشته، شاخص باینری CDD، به صورت پیوسته بالاتر از مرحله انباشت معمولی معامله شده است. این موضوع نشان می‌دهد تا حدی ریسک سرمایه گذاران بلندمدت رفع شده است.

مطلب مفید: چرا باید با آغوش باز از بازار خرسی ارز دیجیتال استقبال کرد؟

Bitcoin Onchain
شاخص باینری CDD بیت کوین با میانگین متحرک 7 روزه

واحد ردیابی سن کوین‌های خرج شده، کوین- روز (coin-day) نامیده می‌شود. این واحد، نشان دهنده مدت زمانی است که یک کوین در کیف پول سرمایه گذار غیر فعال بوده است. در یک بررسی وسیع‌تر، مجموع شاخص تخریب کوین-روز (CDD) در 90 روز گذشته از لحاظ تاریخی در سطح پائینی قرار گرفته است.

در بازارهای نزولی، به دلیل اینکه سرمایه گذاران به آرامی کوین‌ها را انباشت می‌کنند و هودلینگ و نگهداری کوین را ترجیح می دهند، شاخص 90 روزه CDD در سطوح پائین معامله می‌شود. به هر حال، پس از وقوع رویدادهای فروش در ضرر (Capitulation) یعنی زمانی که ترس و وحشت، موج نهایی فشار فروش را ایجاد کند، این شاخص افزایش می‌یابد.

شاخص نشان می‌دهد که در حال حاضر انباشت و هودلینگ، الگوی رفتاری غالب و ترجیحی سرمایه گذاران است. به هر حال، در این چرخه نزولی هنوز باید منتظر رویداد نهایی فروش در ضرر (Capitulation) باشیم. چنانکه در دروه های قبلی نیز این اتفاق افتاده است و باید ببینیم آیا این بار اتفاق متفاوتی می افتد یا خیر.

مطلب مفید:  شاخص ترس و طمع (Fear & Greed ) در بازار ارز دیجیتال

تحلیل هفته یازدهم بیت کوین
شاخص 90 روزه CDD

کاهش عرضه کوتاه مدت:

نمودار زیر نسبت عرضه کوین توسط هولدرهای کوتاه مدت (STHs) در دوره انباشت 155 روزه را نشان می‌دهد. از نظر آماری این گروه در مواجهه با نوسان‌های بازار با احتمال بیشتری کوین‌هایشان را می‌فروشند.

طبق مشاهدات و بررسی‌ها، همچنان شاهد کاهش عرضه کوین‌های نگه داشته شده توسط هولدرهای کوتاه مدت هستیم. این موضوع، تنها زمانی اتفاق می افتد که بخش بزرگی از عرضه کوین‌ها غیر فعال باشند. یعنی از آستانه 155 روزه عبور کنند و به هولدرهای بلند مدت تبدیل شوند. از نظر تاریخی نزدیک شدن عرضه هولدرهای کوتاه مدت به سطوح پائین، نشان دهنده آخرین مراحل بازار نزولی است زیرا خریداران و سرمایه گذاران صبور، کوین‌هایشان را برای بلند مدت به کیف پول‌های ذخیره سرد انتقال می‌دهند.

در حال حاضر، عرضه هولدرهای کوتاه مدت به پائین ترین سطح نزدیک شده است که می‌تواند عملکرد سازنده و مؤثری برای قیمت باشد. به هر حال، فعلاً 82 درصد از این کوین‌ها (2.51 میلیون بیت کوین) در ضرر نگه داری می‌شوند و بنابراین محتمل‌ترین منبع فشار فروش به شمار می‌روند.

مطلب مفید: مخالفت نمایندگان اروپا با لایحه MiCA؛ بیت کوین ممنوع نخواهد شد

 

تحلیل انباشت بیت کوین
عرضه هولدرهای کوتاه مدت که در سود یا ضرر هستند

امواج هودل نیز نشان می‌دهند که کوین‌هایی با سن کمتر از 6 ماه در پائین ترین سطح خود هستند. 24.53 از عرضه در گردش متعلق به این دسته از کوین‌ها است و این یعنی 75.47 درصد از عرضه بیش از 6 ماه غیر فعال بوده است.

این موضوع نیز نشان دهنده یک عملکرد مثبت برای قیمت‌ها است و همچنین به رغم وجود ریسک‌های کلان موجود که حکم باد مخالف را دارند، تمایل سرمایه گذاران به هودلینگ را نشان می‌دهد.

مطلب مفید: فرمان اجرایی بایدن در رابطه با رمزارزها صادر شد

تحلیل بیت کوین با استفاده از داده های انچین
امواج هودل

گرچه نسبت عرضه کوین‌های جوان در حال کاهش است اما در مقایسه با چرخه‌های قبلی سهم بیشتری از ارزش تحقق یافته را در اختیار دارد. به عبارت دیگر، مقدار فزاینده‌ای از سرمایه دلاری که وارد بازار بیت کوین شده است متعلق به کوین‌هایی است که در 6 ماه گذشته انباشت شده‌اند.

به طور مشابه، یکی از ویژگی‌های آخرین مرحله بازارهای نزولی این است که نسبت کمتری از سرمایه متعلق به کوین‌های جوان‌تر است زیرا در حقیقت کوین‌ها در کیف پول‌های سرمایه گذاران بلند مدت بالغ می‌شوند. در حال حاضر، گروه کوین‌های 3 تا 6 ماه (نوار زرد بالایی) به طور قابل توجهی در حال افزایش است و حاکی از آن است که مقدار زیادی از عرضه خریداری شده از ماه سپتامبر تا دسامبر سال گذشته نزد سرمایه گذاران نگه داشته شده است.

داده های آنچین بیت کوین
امواج هودل ارزش تحقق یافته

نشانه‌هایی از ادامه دار بودن تقاضای بلند مدت:

پس از بررسی عرضه طرف فروش، به نشانه‌های تقاضای بلندمدت سرمایه گذاران (بیش از 3 ماه) می‌پردازیم.

در این هفته صرافی کوین بیس (Coinbase) به طور خاص شاهد یک خروجی خالص برابر با 31130 بیت کوین و به ارزش 1.18میلیارد دلار بوده است. این مقدار، بیشترین خروجی خالص از 28 جولای سال 2018 به شمار می‌رود. در نمودار زیر، خروجی خالص (نوارهای قرمز) پس از ماه مارس 2020 نیز کاملاً مشهود است. این بدان معناست که سرمایه گذارن ترجیح می‌دهند دارایی‌های بیت کوین را در پرتفوهای مدرن داشته باشند.

مطلب مفید: کوین بیس بازار مشتقات خود را راه اندازی می‌کند

تحلیل آنچین بیت کوین و جریان خروجی از صرافی ها
حجم انتقال خالص بیت کوین از یا به صرافی‌ها- کوین بیس

این جریان خروجی، موجودی کل بیت کوین صرافی کوین بیس را به 649.5 هزار بیت کوین کاهش داده است و موجب شده به سطحی برسد که آخرین بار در بازار صعودی 2017 مشاهده شده است. در حقیقت، موجودی بیت کوین صرافی کوین بیس، از بالاترین حد ماه آوریل 2020، حدود 375.5 هزار بیت کوین (36.6 درصد) کاهش یافته است.

در واقع، خروجی‌های بزرگ مشابه، بخشی از روند ثابت در کوین بیس هستند که در طی دو سال گذشته پلکانی نزولی بوده است.

Onchain data
موجودی بیت کوین در صرافی کوین بیس

اگر نگاهی به شاخص Illiquid supply Shock Ratio داشته باشیم، افزایش قابل توجهی را در این هفته می‌بینیم. این شاخص نشان می‌دهد کوین‌های برداشت شده به کیف پول‌هایی منتقل شده‌اند که سابقه خرج کردن اندکی دارند یا اصلاً سابقه خرج کردن نداشته‌اند.

شاخص ISSR، با انتقال کوین‌های بیشتر به کیف پول‌های بی‌سابقه یا کم سابقه، روند افزایشی می‌گیرد. و همانطور که می‌بینیم در حال حاضر ساختار بازاری مشابه با بازار خرسی 2018 الی 2020 دارد البته در یک مقیاس زمانی کوتاه‌تر. اکنون، شاخص ISSR روی 3.2 قراردارد که نشان می‌دهد مقدار عرضه موجود در کیف‌های بدون سابقه (Illiquid wallet) 3.2 برابر بیشتر از مجموع کیف‌های با سابقه و پرسابقه (Liquid & Highly Liquid) است. این شاخص نشان می‌دهد که علی رغم نوسان قیمتی، تقاضای پایداری وجود دارد.

مطلب مفید: بازگشت بیت کوین به بالای 41000 دلار در آستانه انتشار فرمان اجرایی بایدن

تحلیل آنچین بیت کوین با داده های آنچین
شاخص Illiquid supply Shock Ratio

برای جمع بندی موضوع، به معرفی مفهومی می‌پردازیم که اخیراً با همکاری دیوید پوئل (David Puell) از تیم تحقیقاتی (Ark Invest) شکل گرفته است؛ شاخص نرخ تورم بازار (market inflation rate). این شاخص نرخ انباشت یا توزیع سالانه توسط هولدرهای بلند مدت را برآورد می کند.

ابتدا، صدور بیت کوین توسط ماینرها را نسبت به عرضه در گردش و با عنوان نرخ تورم اسمی (رنگ زرد) در نظر می‌گیریم. فرض می‌شود این روند، یک فشار فروش دائمی است. سپس، تغییر روزانه عرضه توسط هولدرهای بلند مدت را نسبت به عرضه در گردش و با عنوان معیار تقاضای بازار محاسبه می‌کنیم. مقدار به دست آمده را در منفی یک ضرب می‌کنیم تا انباشت حاصل از هولدرهای بلند مدت با نرخ منفی (صعودی) و واگذاری و فروش هولدرهای بلند مدت با نرخ مثبت (نزولی) معکوس شود. در نهایت، برای محاسبه نرخ تورم بازار، نرخ انباشت هولدرهای بلند مدت به نرخ تورم اسمی اضافه می‌شود.(ناحیه سبز) بنابراین، می‌بینیم که:

  • در آخرین مرحله بازارهای نزولی یا کف بازار، نرخ تورم بازار به شدت منفی است (عرضه موجود، ضد تورمی است) و به منفی 14 الی منفی 15 می‌رسد. این یعنی، هولدرهای بلند مدت سالانه حدود 15 درصد از عرضه در گردش را انباشت می‌کنند که بیش از انتشار ماینرها است.
  • در قله بازارهای صعودی، تورم بازار بیشتر از تورم اسمی می‌شود. این یعنی، هولدرهای بلندمدت از طریق واگذاری (عرضه موجود بسیار تورم زا است) به طور قابل توجهی به فشار فروش می‌افزایند. این پروسه در نهایت منجر به عرضه بیش از حد و نقطه شروعی برای بازار نزولی می‌شود.

در حال حاضر، نرخ تورم بازار هولدرهای بلند مدت، منفی 10.9 درصد است و این بدان معناست که هولدرهای بلند مدت نسبت به نرخ انتشار، موجودی‌هایشان را 7.6 برابر اضافه می‌کنند. این معیار نیز نزدیک به پائین ترین سطح تاریخی و نشان دهنده سطوح پائین بازارهای نزولی دوره‌های قبلی است. دلیل دیگری که نشان از عملکرد سازنده بلند مدت دارد.

مطلب مفید: با تغییر نکردن نرخ بهره آمریکا، BTC اوج روزانه ثبت کرد

بیت کوین و تحلیل انچین
نرخ تورم بازار هولدرهای بلند مدت

خلاصه و نتیجه‌ای از تحلیل آنچین هفته یازدهم بیت کوین:

عدم قطعیت مرتبط با مسائل ژئوپلتیک و کلان جهانی موجب شده است تا روند انباشت آنچین کوتاه مدت از ماه ژانویه تاکنون ضیعف تر شود. گرچه در این هفته کوین‌های قدیمی بیشتری خرج شدند اما هنوز هم نمی‌توان آن را نشانه‌ای از بی‌اعتمادی سرمایه گذاران در مقیاس‌ کلان دانست.

از آنجایی که بیش از 2.51 میلیون بیت کوین متعلق به هولدرهای کوتاه مدت در ضرر تحقق یافته نگه داری می‌شود، هنوز ریسک فرسوده نشدن فروشندگان وجود دارد. برای وقوع رویداد فروش در ضرر “انرژی بالقوه‌ای” وجود دارد و چنین رویدادی با تمام چرخه‌های قبلی تطابق دارد. به هر حال، هنوز هودلینگ رفتار غالب سرمایه گذاران است و روند انباشت بلند مدت یک عملکرد سازنده محسوب می‌شود.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان