تحلیل آنچین هفته دهم بیت کوین (16 اسفند 1400)

خانهتحلیل ارز دیجیتالتحلیل آنچین هفته...

آنچه می‌خوانید...

بازار بیت کوین در نقطه تعادل حساسی به سر می‌برد. گرچه فشار فروش کمتر شده اما تقاضا نیز محدود است. در تحلیل آنچین هفته دهم بازار بیت کوین به جریان مبادله و ارزیابی ویژگی‌های فروش بیت کوین می‌پردازیم. با فکت کوینز همراه باشید.

تحلیل آنچین
تحلیل آنچین هفته دهم

تحلیل آنچین بیت کوین

بیت کوین، این هفته در یک محدوده نوسانی معامله شد. پائین ترین حد هفتگی در 37333 دلار باز شد و در بالاترین سطح به 45039 دلار رسید. در ادامه مسیر هفتگی بیت کوین دچار افت شد و در نهایت روی 39220 دلار بسته شد. از آنجا که مسائل ژئوپلتیک و کلان جهانی هنوز موجب عدم اطمینان به بازار می‌شوند، گاوهای بیت کوین تلاش می‌کنند یک کف قیمتی را به وجود آورند. بیش از دو ماه است که سهامداران بزرگ و گاوهای بیت کوین در تلاش هستند فشار فروش مداوم ناشی از سهامداران خرد را پائین نگه دارند.

مطلب مفید: بازار خرسی و گاوی به چه معناست؟

- Advertisement -

در هفته‌های اخیر با توجه به کاهش قیمت‌ها، یک تعادل نسبی برقرار شده است. اما با وجود محدودیت تقاضا و دو عامل ضعیف شدن یا تقویت فروشنده ممکن است این تعادل ظریف و حساس به وجود آمده، برهم بریزد.

حال این سؤال مطرح است که آیا حمایت مالی سهامداران بزرگ (گاوها) برای دورنگه داشتن خرس‌ها کافی است یا خیر؟ از این رو در تحلیل آنچین هفته دهم بیت کوین به طور خاص به جریان مبادلات بیت کوین می‌پردازیم تا نمای دقیقی از بزرگی حجم فشار فروش و واگذاری سرمایه ارائه شود.

تحلیل داده های آنچین
قیمت هفته دهم بیت کوین

حکایت دو مبادله در بازار بیت کوین:

نظارت بر عملکرد و فعالیت مبادله، گرچه نیازمند تغییرپذیری داده‌ها است اما یک استراتژی قدرتمند در تحلیل آنچین یا درون زنجیره‌ای به شمار می‌رود. در حقیقت، ردیابی جریان مبادلات به ویژه در بازه‌های زمانی بلند مدت (در طول چندین ماه) درک درستی از تعادل عرضه و تقاضا را به وجود می‌آورد.

برای شروع و به منظور تفسیر معیارهای تعادلِ مبادله به نکات ظریف زیر می‌پردازیم:

  • هودلرهای بیت کوین (HODL): هودلرهای بیت کوین در هر حجم و اندازه‌ای که باشند به خودحضانتی دارایی‌هایشان معتقدند و بنابراین این گروه به احتمال زیاد کوین‌هایشان را برداشت می‌کنند.
  • کاربران جدید الورود و و در سطح خرد: برای این دسته از سرمایه گذاران با احتمال کمتری کوین‌هایشان را برداشت می‌کنند زیرا راه حل‌های ساده و گزینه‌های معاملاتی صرافی‌ها را ترجیح می‌دهند.
  • خزانه‌های سازمانی: سازمان‌ها نیز احتمالا از راه حل‌های حضانتی صرافی‌ها بهره مند می‌شوند یااینکه از تخصص و مدیریت ریسک سازمان‌های مربوطه استفاده می‌کنند. کوین‌های مربوط به خزانه‌های سازمانی، بیشتر از طریق فرابورس معامله می‌شود و در قراردادهای تخصصی چند امضایی نگهداری می‌شوند.
  • بازارهای مشتقه: با گسترش بازارهای مشتقه، واحدهای بیت کوین نیز می‌تواند به عنوان وثیقه مورد استفاده قرار گیرد و بنابراین ممکن است جریان مبادله به دلیل ارائه حاشیه کوین اضافی به وجود آید.

مطلب مفید: مقایسه بین کیف پول حضانتی و کیف پول غیرحضانتی | کدام امنیت بیشتری دارد؟

توجه داشته باشید که 3 مورد از 4 مورد بالا، به سمت جریان مبادله سوق داده می‌شود. با توجه به همین موارد، از فروشی که در مارس 2020 اتفاق افتاد، خروجی کل صرافی‌ها به 575876 بیت کوین یعنی 3.655 درصد عرضه رسید. توجه داشته باشید که از سپتامبر 2021 یک تعادل نسبی برقرار شد.

تحلیل بیت کوین
مقدار انتقال خالص بیت کوین از یا به صرافی ها

در طول رویدادهای ژئوپلیتیک و پرنوسان هفته‌های اخیر، علی رغم جریان‌های ورودی اندک این هفته، حجم جریان خالص ثابت بوده است. این هفته، روزانه حدود هزار بیت کوین به صرافی‌ها واریز شده که صرافی Bitfinex و FTX در صدر صرافی های دریافت کننده بیت کوین بوده‌اند. البته، با توجه به مسائل جهانی موجود، این حجم از عرضه طرف فروش، نسبتاً اندک به نظر می‌رسد.

مطلب مفید: صرافی FTX در کمپین تبلیغاتی مسابقه سوپر بال بیت کوین رایگان اهدا می‌کند

تحلیل بیت کوین با استفاده از داده های آنچین
درصد موجودی بیت کوین در صرافی ها

در سال گذشته، صرافی‌ها بر اساس تغییر موجودی‌شان به دو دسته تقسیم شدند: صرافی‌هایی با شاخص جریان ورودی خالص (Net Inflows) و صرافی‌هایی با شاخص موجودی ثابت نسبت به جریان خروجی خالص (Stable Balance to Net Outflows)

صرافی‌های؛ بایننس (Binance)، بیترکس (Bittrex)، بیتفینکس (Bitfinex) و اف تی ایکس (FTX) در خصوص ذخایر بیت کوینشان، رشد قابل توجهی داشته‌اند. این صرافی‌ها از پایان ژوئیه 2021، در موجموع با 207 هزار بیت کوین ورودی، رشد 24.3 درصدی را تجربه کرده‌اند.

مطلب مفید: آشنایی با صرافی FTX؛ معرفی بازار مشتقه FTX

موجودی بیت کوین در صرافی ها
موجودی بیت کوین در صرافی‌های binannce، Bittrex، bitfinex و FTX

گروه دوم صرافی‌ها، از پایان ژوئیه در مجموع 253 هزار بیت کوین در جریان خروجی از دست داده‌اند. در میان این گروه، صرافی هیوبی (Houbi) که با رنگ بنفش نشان داده شده، بیشترین کاهش موجودی را داشته است. هیوبی که در مارس 2020، حدود 400 هزار بیت کوین موجود داشته، اکنون 12.3 هزار ذخیره بیت کوین دارد. دلیل اصلی افت ذخیره بیت کوین صرافی هیوبی مربوط به ممنوعیت ماینینگ و استخراج کوین در چین می‌شود. دلیل بعدی نیز محدودیت‌هایی است که نسبت به فعالیت سرمایه گذاران در ماه می امسال اعمال شد.

تحلیل آنچین با استفاده از موجودی بیت کوین در صرافی ها
موجودی بیت کوین در سایر صرافی‌ها

صرافی Binance و FTX به دلیل رشد چشمگیری که در شاخص تسلط بازار (Market share Dominance) داشتند (شاخص تسلط بازار توسط موجودی بیت کوین محاسبه می‌شود) جایگاه متمایزی نسبت به سایر صرافی ها دارند. توجه داشته باشید که هر دو صرافی بایننس و FTX طیف متنوعی از محصولات مشتقه و اسپات را دارا هستند و بنابراین، سهم قابل توجهی از بیت کوین‌های ذخیره‌شان به عنوان وثیقه مارجین نگهداری می‌شود.

حجم کل بیت کوین‌هایی که دراختیار صرافی FTX هستند 103.2 هزار بیت کوین برآورد می‌شود که رشد قابل ملاحظه‌ای نسبت به 3 هزار بیت کوین ماه مارس 2020 داشته است. و حاکی از افزایش تسلط موجودی 0.8درصدی ماه جولای 2021 نسبت به تسلط موجودی 4.0 درصدی کنونی است.

اگر موجودی بیت کوین صرافی FTX را از کل موجودی صرافی‌ها، کم کنیم (نتیجه با رنگ صورتی نشان داده شده است) شاهد پائین ترین آمار چند ساله خواهیم بود. این برررسی، ردپای قابل توجه و جایگاه فعلی صرافی FTX را به وضوح نشان می‌دهد.

مطلب مفید: آموزش سایت بایننس (معاملات اسپات)

تحلیل آنچین بیت کوین و موجودی بیت کوین در صرافی ها
رشد موجودی بیت کوین در صرافی FTX

به هر حال، صرافی بایننس به دلیل رشد چشمگیری که در شاخص تسلط بازار داشته، تاج پادشاهی بازار را بر سر دارد. بایننس که در سال‌های 2018 تا 2020، شاخص موجودی (balance dominance) ثابتِ 8 درصدی داشته است اکنون توانسته به بیش از 22.6 درصد برسد. موجودی کل بیت کوین که در بایننس نگهداری می‌شود از ماه مارس 2020 به 315 هزار بیت کوین رسیده و تنها در طول دو سال، رشد 120 درصدی را تجربه کرده است.

مطلب مفید: صرافی Bybit معاملات اسپات را برای ارزهای دیجیتال اصلی راه اندازی می‌کند.

رشد موجودی بیت کوین و تحلیل آنچین
رشد موجودی بیت کوین در صرافی بایننس

هر دو صرافی بایننس و FTX، علاوه بر رشد موجودی بیت کوین، از ماه دسامبر 2020 تسلط‌شان بر بازارهای آتی را (Futures market) را دو برابر کرده‌اند. سهم بایننس از شاخص بهره باز معاملات آتی (Future OI) از 15 درصد به 30 درصد افزایش یافته و صرافی FTX توانسته از 6.7 درصد به 14.8 درسد برسد.

مطلب مفید: بهترین استراتژی فیوچرز؛ 7 نکته مهم که هر تریدر موفق معاملات آتی باید بداند!

 

تحلیل آنچین Bitcoin
شاخص Futures OI در صرافی‌های Binance و FTX

افزایش شاخص حجم معاملات فیوچرز، شایان توجه تر است زیرا صرافی بایننس اکنون بیش از نیمی از حجم معاملات فیوچرز را به خود اختصاص داده است. صرافی FTX نیز رشد مشابهی را در خصوص افزایش تسلط حجم معاملات تجربه کرده و از سطح 2.5 درصدی حجم معاملات فیوچرز در دسامبر 2020، اکنون به 9.2 درصد رسیده است.

BTC Onchain data
درصد انتقال های بیت کوین که در سود انجام شده

از مطالب ارائه شده می‌توان به نتایج زیر دست یافت:

  • با توجه به عدم اطمینان فعلی حاکم بر بازار و تعادل مبادلات، جریان خالص ورودی همچنان اندک باقی می‌ماند.
  • صرافی‌ها به دلیل تغییر موجودی بیت کوینشان در سال گذشته، به دو دسته تقسیم شده‌اند.
  • صرافی بایننس و FTX با در دست گرفتن سهم بزرگتری از بازار در طی دو سال گذشته، پیشتاز هستند. هر دو صرافی در شاخص تسلط حجم بازار فیوچرز، رشد و افزایش متناظری را شاهد بوده‌اند.
  • این موارد نشان می‌دهد که سرمایه گذاران ترجیح می‌دهند به جای فروش اسپات بیت کوین، از بازارهای مشتقه استفاده کنند.

بررسی حجم جریان ورودی صرافی‌ها:

پس از بررسی تعادل نسبی موجودی صرافی‌ها، می‌توانیم به بررسی سرمایه گذارانی بپردازیم که بیت کوین به صرافی‌ها ارسال کرده‌اند. برای شروع، بر مبنای هزینه سرمایه گذار (قیمت‌های تحقق یافته) سه ویژگی را مورد توجه قرار می‌دهیم:

  • قیمت تحقق یافته دارندگان کوتاه مدت (Short-Term Holder realized price)

شاخص قیمت تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت، در حال حاضر در محدوده 46.4 هزار دلار معامله می‌شود. در نتیجه، در مجموع زیان تحقق نیافته 15 درصدی حاصل می‌شود. این معیار، با توجه به همه کوین‌هایی که در 155 روز اخیر جابه جا شده‌اند، به دست آمده است.

  • شاخص قیمت ضمنی هودلرها (HODLer Implied Price):

در حال حاضر، قیمت ضمنی هودلر در نقطه سربه‌سر 39.2 هزار دلار است که ارزش منصافانه (Fair Value) را نشان می‌دهد. این شاخص با استفاده از قیمت تحقق یافته استاندارد، درجه انباشت و رفتار هودلرها محاسبه می‌شود.

  • قیمت تحقق یافته (Realized Price)

در حال حاضر، قیمت تحقق یافته در محدوده 24.1 هزار دلار است. در واقع، این شاخص میانگین قیمت تمام کوین‌هایی است که در آخرین جابه جایی در زنجیره ارزش گذاری شده‌اند. از لحاظ تاریخی، این سطح حمایتی بسیار مناسب بوده و نشان می‌دهد بازار کل هنوز دارای سود تحقق نیافته 63 درصدی است. (این سود توسط سرمایه گذاران بلند مدتی که با قیمت پائین تر وارد بازار شده‌اند، حاصل شده است.)

مطلب مفید: پیش بینی تحلیلگران از ادامه روند بیت کوین همزمان با اصلاح قیمتی BTC

تحلیل درون زنجیره ای بیت کوین
شاخص قیمت تحقق یافته بیت کوین

دلیل آشکار این مسئله نیز به شرح زیر است:

  • هولدرهای کوتاه مدت (STHs) به دلیل احساس خطر، بیشترین احتمال فروش را دارند.
  • برعکس، هولدرهای بلند مدت (LTHs) احتمالاً در سود هستند و بنابراین احتمال فروش کمتری دارند.

نمودار زیر، میزان سود و زیان تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت در کوین‌های ارسال شده به صرافی را نشان می‌دهد. همانطور که می‌بینیم، ضررهای روزانه بزرگی در بیش از دوماه جریان داشته است. این ضررها روزانه معادل 0.5 درصد از ارزش بازار بوده‌اند. گرچه این مقدار، قابل توجه است اما با ضررهای بازارهای نزولی 2018، مارس 2020 و یا می 2021 قابل مقایسه نیست.

این برداشت تا حد زیادی موید آن است که گرچه هولدرهای کوتاه مدت فشار فروش را به وجود می‌آورند اما میزان آن، کمتر از دوره‌های خرسی قبل است.

تحلیل آنچین با استفاده از سود و زیان STH ها
سود و زیان تحقق یافته سرمایه گذاران کوتاه مدت

نمودار زیر نیز سود یا زیان تحقق یافته حاصل از ارسال بیت کوین هولدرهای بلند مدت به صرافی‌ها را نشان می‌دهد. همانطور که می‌بینیم، از ژانویه 2021 میزان خرج کردن هولدرهای بلندمدت کاهش یافته است و نشان می‌دهد که فشار فروش اندکی از سمت هولدرهای بلند مدت به وجود آمده است. توجه داشته باشید که هنوز شاهد تسلیم هولدرهای بزرگ و اتفاقی که در کف دوره‌های قبلی افتاد، نیستیم.

ممکن است میزان کم ضررهای هولدرهای کوتاه و بلندمدت، نشانه افزایش احتمال فرسودگی فروشندگان باشد. به هر حال، ریسک تسلیم نهایی هر دو گروه از سرمایه گذاران کوتاه و بلند مدت باید همچنان مورد توجه بماند.

مطلب مفید: رشد قیمت طلا همزمان با ریزش بیت کوین و رمزارزها در پی جنگ روسیه و اوکراین

تحلیل بیت کوین با استفاده از قیمت تحقق یافته
سود و زیانی که از ارسال بیت کوین توسط LTH ها به صرافی ها حاصل شده

نسبت حجم داده‌های درون زنجیره‌ای و آنچین که در سود هستند به لحاظ تاریخی در پائین ترین سطح قرار گرفته و در این هفته به 47.5 درصد رسید.

با توجه به این مشاهدات می‌توان نتیجه گرفت که بیش از نیمی از تراکنش‌ها (52.5%) در حال حاضر با ضرر خرج می‌شوند. در مرحله نهایی دوره نزولی (خرسی) قبلی (که با رنگ قرمز نشان داده شده است) بیش از 55 درصد از حجم تراکنش‌ها با ضرر انجام شده است.

مطلب مفید: شاخص های درون زنجیره ای دیدگاهی نزولی برای بیت کوین ترسیم کرده‌اند

بیت کوین
درصد حجم تراکنش های بیت کوین که با سود انجام شده

در پایان، به تغییرات 30 روزه ارزش تحقق یافته (Realised Cap) نگاهی داشته باشیم. این معیار، مقدار کل سود و زیان شبکه را نشان می‌دهد که به عنوان انحراف آماری میانگین بلندمدت (Z-Score) نمایش داده شده است.

همانطور که می‌بینیم، در این بازار خرسی ضررهای سرمایه گذاران از نظر آماری قابل توجه است و انحراف استاندارد زیر میانگین وجود دارد. ضررهای تحقق یافته‌ای که در این حجم و بزرگی هستند با پائین ترین سطح بازارهای نزولی (محلی و جهانی) در طی پنج سال گذشته منطبق شده است.

مطلب مفید: هر آنچه باید قبل از ورود به بازار ارز دیجیتال بدانیم

Onchain BTC
تغییرات وضعیت خالص ارزش تحقق یافته بیت کوین

نتیجه گیری پایانی از تحلیل آنچین هفته دهم بیت کوین:

روند نزولی کنونی علی رغم اینکه نسبت به بازارهای نزولی گذشته عمق کمتری دارد (بازار فعلی منفی 50 درصد و بازارهای نزولی گذشته منفی 85 درصد) اما از لحاظ تاریخی ویژگی و معیارهای قابل توجهی دارد. به هر حال، گرچه فروش عجولانه (Panic Selling) از نظر آماری باید مورد توجه قرار گیرد اما نسبت به اندازه بازار، به طور قابل توجهی کمتر است.

سرمایه گذارانی که در حال واگذاری سرمایه‌هایشان هستند، ترجیح می‌دهند کوین‌هایی را که در ضرر هستند بفروشند، پروسه‌ای که معمولاً توسط هولدرهای کوتاه مدت شکل می‌گیرد. ضمناً، فشار فروش هولدرهای بلند مدت نیز از ژانویه 2021 همچنان کمتر می‌شود که نشانه‌ای از افزایش اعتماد است.

صرافی‌های بایننس و FTX با معرفی بازارهای مشتقه در به دست آوردن سهم بازار، افزایش قابل توجهی داشته داشته‌اند. این موضوع، دلیل دیگری است که نشان می‌دهد کاربران بازار به جای فروش اسپات بیت کوین، ترجیح می‌دهند برای کاهش ریسک از ابزارهای فیوچرز و معاملات آتی استفاده کنند.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان