آموزش فیوچرز ؛ راهنمای جامع فیوچرز ارز دیجیتال

آموزش فیوچرز یکی از موضوعات مهمی است که تمام تریدرهای بازار فیوچرز باید زیر نظر داشته باشند. معاملات فیوچرز (Futures Trading) یکی از ابزارهایی است که تریدرها برای کسب سود از نوسانات قیمت استفاده میکنند.
مقدمه
اساساً کاربران میتوانند از طرق مختلقی اقدام به فعالیت در بازار رمز ارزها کنند که معاملات فیوچرز، یکی از این راهها است. با توجه به اینکه معاملات فیوچرز نزدیک به صد سال است که در بازارهای مالی دیگر انجام میگیرد، ولی تاریخچه این دسته از معاملات در بازار رمز ارزها، کمی بیشتر از 10 سال است.
بااینوجود، در حال حاضر صرافیهای ارز دیجیتال مختلفی هستند که قابلیت انجام این معاملات را در اختیار کاربران قرار میدهند. بنابراین، در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم تا به آموزش فیوچرز پرداخته و تمامی زوایای این روش معاملاتی در بازار رمز ارزها را موردبررسی قرار دهیم.
مفهوم معاملات فیوچرز
معاملات آتی یا فیوچرز (Futures Trading) یکی از راههای کسب سود از نوسانات قیمت رمز ارزها، بدون در اختیار داشتن مالکیت حقیقتی این داراییهای دیجیتال است. از طرفی، معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال نیز درست مثل بازار سهام و کالا، این امکان را به کاربران میدهند تا قیمت آینده یک ارز دیحیتال را پیشبینی کنند.
اگر جهت کسب اطلاع بیشتر، نگاهی به محتواهای آموزشی مربوط به آموزش فیوچرز نگاهی بیندازید، به طور قطع نمیتوانید تفاوت این دسته از معاملات با معاملات عادی را درک کنید. اساساً علت این موضوع این است که اغلب تریدرها فرایندهای مشابهی را در هر دوی این معاملات انجام میدهند. مثل باز کردن پوزیشن لانگ (Long) و شورت (Short) و دیگر روشهای مدیریت ریسک رایج در بازارهای مالی.
با این وجود، معاملات فیوچرز تفاوت زیادی با معاملات اسپات (Spot) دارند.
بیشتر بخوانید: بهترین استراتژی ترید را انتخاب کنید
دقت داشته باشید که اساساً در بحث آموزش فیوچرز ، مدیریت این معاملات به علت در اختیار نداشتن داراییهای واقعی، بسیار راحتتر خواهد بود. همچنین در معاملات فیوچرز، امکان استفاده از اهرمهای (Leverages) سنگین نیز فراهم است.
همچنین بخوانید: چگونه از بازار دو طرفه و توکن های اهرم دار سود بیشتری کسب کنیم؟
آموزش فیوچرز؛ نحوه کارکرد معاملات آتی
اساساً قراردادهای فیوچرز نوعی مشتقات مالی هستند که قراردادهای CFD، آپشنها (Option) و سواپها (Swap) را شامل میشوند. به بیان ساده، معامله فیوچرز نوعی توافق میان دو طرف جهت خرید یا فروش یک رمز ارز در تاریخ و قیمتی از پیش تعیین شده است. در حقیقت معامله فیوچرز نوعی پیشبینی از تحرکات قیمتی آتی یک رمز ارز خواهد بود.
بهعنوانمثال، اگر شما پیشبینی کنید که قیمت بیت کوین تا آخر ماه افزایش خواهد یافت، در اینجا، گزینه مناسب برای شما، باز کردن یک پوزیشن لانگ با تاریخ سررسید یکماهه است. بالعکس، اگر پیشبینی میکنید که قیمت بیت کوین کاهش پیدا میکند، پوزیشن شورت بهترین گزینه خواهد بود.
همچنین بخوانید: فیوچرز چیست ؟ چطور از فیوچرز بایننس استفاده کنیم؟ + ویدئو
انواع قراردادهای فیوچرز
اساساً چندین دسته از معاملات فیوچرز وجود دارد که تریدرهای فعال در بازار رمز ارزها از آنها استفاده میکنند و عبارتاند از:
- قراردادهای فیوچرز استاندارد که از کلیه جنبههای یک قرارداد آتی استاندارد در بازارهای مالی سنتی، مثل تاریخ سررسید، برخوردار هستند.
- قراردادهای فیوچرز با تحویل فیزیکی که هدف اصلی از ارائه این قراردادها، مشارکت در چرخه گردش رمز ارزها است.
- قراردادهای دائمی یا پرپچوال (Perpetual) که البته دارای تاریخ انقضا نبوده و در حال حاضر صرافیهای ارز دیجیتال شناختهشده همچون بایننس (Binance) و بای بیت (Bybit)، این دسته از معاملات را ارائه میدهند.
همچنین بخوانید: ETF بیت کوین چیست؟ ETF فیوچرز بهتر است یا اسپات؟
در خصوص آموزش فیوچرز ، بایستی بدانید که اساساً در این قراردادها از مکانیزمی به نام فاندینگ ریت (Funding Rate) جهت نزدیک نگاهداشتن قیمت قراردادهای دائمی به قیمت اسپات، استفاده میشود. ازاینرو، در قراردادهای دائمی، تریدرها بسته به موقعیتیکه اتخاذ میکنند، در ساعاتی بخصوص اقدام به پرداخت کارمزدها میکنند. در حقیقت تفاوت میان قیمت بازار فیوچرز با قیمت بازار اسپات، مشخصکننده میزان کارمزد پرداختی خواهد بود.
بیشتر بخوانید: صرافی بایننس معاملات آپشن و فیوچرز را برای کاربران استرالیایی متوقف می کند
حال اگر فاندینگ ریت مثبت باشد، تریدرهای با پوزیش لانگ به تریدرهای با پوزیشن شورت کارمزد پرداخت کرده و بالعکس. البته این کارمزدها هر هشت ساعت یکبار و با استیبل کوین تتر (USDT) یا سایر استیبل کوینها پرداخت خواهد شد.
اصول معاملات آتی در آموزش فیوچرز
در ادامه آموزش فیوچرز قصد داریم تا بخشی از جنبههای اصلی انجام معاملات در این بازار را به شما آموزش دهیم.
لیکوییدیتی یا قدرت نقد شوندگی (Liquidity)
تریدرها با بررسی دقیق قدرت نقد شوندگی یا لیکوییدیتی یک رمز ارز جدید، اقدام به ارزیابی ثبات آن ارز دیجیتال پرداخته و از این طریق بررسی میکنند که آیا میتوانند بدون اسلیپیج (Slippage) یا لغزش قیمت، دارایی خود را بهسرعت به پول نقد تبدیل کنند یا خیر.
در بحث آموزش فیوچرز ، یکی از نکات اساسی این است که یک تریدر همواره بایستی از وجود تعداد کافی خریداران، فروشندگان، سفارش بردار و سفارش گذار (Maker/Taker)، اطمینان حاصل کرده و سپس در چنین معاملاتی وارد شود.
متنوع سازی
بازار فیوچرز این امکان را در اختیار تریدرها قرار میدهد تا سبد سرمایه خود را متنوع کنند. در حقیقت تریدرها میتوانند با باز کردن چند پوزیشن در رمز ارزهای گوناگون، یک پرتفوی متنوع از قراردادهای فیوچرز ساخته و از این طریق، ریسک ترید بر روی یک رمز ارز را کاهش دهند.
همچنین بخوانید: نحوه معامله قراردادهای فیوچرز در صرافی کوینکس
الزام به استفاده از مارجین در آموزش فیوچرز
جهت ورود به یک معامله فیوچرز، بایستی یک مارجین یا وثیقه ابتدایی (Initial Margin) تعیین کرد که اساساً برابر با درصدی از ارزش اسمی یک پوزیشن قرارداد فیوچرز خواهد بود که بایستی بهوسیله پول نقد یا وثیقه تأمین گردد.
اما مارجین دیگری که بایستی تعیین شود، وثیقه نگهداری معامله (Maintenance Margin) است؛ این مفهوم درواقع به حداقل سرمایه لازم جهت باز نگهداشتن پوزیشن فیوچرز گفته میشود. حال اینکه با رسیدن مارجین نگهداری معامله به یک مقدار بخصوص، پوزیشن بازر توسط تریدر، لیکویید (نقد) میشود.
همچنین بخوانید: mark price و last price ؛ تفاوت این دو در چیست؟
پوشش ریسک (Hedging)
معاملات فیوچرز روشی عالی جهت پوشش ریسک رمز ارزها در قبال امکان سقوط شدید قیمت هستند. درواقع سرمایهگذاران سازمانی، غالباً قرارداد فیوچرز بیت کوین را بهعنوان ابزاری جهت پوشش ریسک انتخاب میکنند.
حال با در نظر گرفتن اینکه معاملات فیوچرز از قیمت از پیش مشخصشده در تاریخ انقضا برخوردار هستند، پس تریدرها را درخطر ضررهای شدید ناشی از کاهش قیمت در بازار اسپات قرار نخواهند داد.
اهرم یا لوریج (Leverage) در آموزش فیوچرز
اهرامها یکی از خصوصیات منحصربهفرد مارجین تریدینگ هستند که با استفاده از آن، تریدرها میتوانند سودهای بالقوه خود را افزایش دهند؛ البته که استفاده از چنین ابزاری، ریسک معاملاتی تریدرها را هم به همان مقدار زیاد میکند.
بهطور کلی، اهرم انتخابشده، تعیینکننده میزان مارجین موردنیاز برای یکترید است. بهعنوانمثال، اگر یک تریدر اهرم 10x را انتخاب کند، پوزیشن مرتبط با این اهرم نیز شامل ده درصد از وجوه کاربر خواهد بود و الباقی آن نیز از طرف مقابلترید (خود صرافی یا سایر تریدرهای فعال در فرایند وامدهی) قرض گرفته خواهد شد.
بیشتر بخوانید: فاندینگ ریت چیست ؛ شاخص فاندینگ ریت و پیش بینی قیمت بیت کوین
پلتفرمهای ارائهدهنده معاملات فیوچرز رمز ارزها
در حال حاضر پلتفرمهای گوناگونی، انجام معاملات فیوچرز رمز ارزها (علیالخصوص بیت کوین) را ارائه میدهند که برترین آنها عبارتاند از:
- بایننس (Binance)
- بای بیت (Bybit)
- بیتمکس (BitMex)
- سی ام ای (CME)
- اوکی اکس (OKEx)
آموزش فیوچرز؛ نحوه انجام معاملات فیوچرز
بهطور کلی، انجام معاملات فیوچرز رمز ارزها، با دیگر انواع تریدها فرق نداشته و میزان ریسک یا سود تریدرها، به اهرم انتخابی آنها بستگی خواهد داشت. درواقع تریدرهای فعال در این معاملات، بایستی کلیه قوانین رایج در معاملات اسپات و دیگر بازارهای مشتقه را رعایت کنند.
بااینحال فرایند کلی انجام معاملات فیوچرز رمز ارزها به شکل زیر است:
اختصاص سرمایه
ابتدا بایستی میزان مشخصی سرمایه جهت فعالیت در این بازار اختصاص دهید. دقت کنید که اساساً یکی از توصیههای اساسی جهت مدیریت ریسک در بازارهای مالی (در اینجا منظور معاملات فیوچرز است) این است که بههیچعنوان نبایست بیش از آن مقداری که قادر به از دست دادن آن هستید را واردترید کنید.
اختصاص دادن زمان کافی
در قدم دوم، بایستی زمان کافی جهت بررسی بازار و تحلیل قیمت داراییها را داشته باشید. در حقیقت بههیچوجه نبایست از تخصیص زمان جهت یادگیری معاملات فیوچرز، یافتن برترین نقاط ورود و خروج و همچنین نظارت بر پوزیشنهای انتخابیتان، چشمپوشی کنید.
انتخاب پلتفرم معاملاتی
حال بایستی یک پلتفرم معاملاتی را برای شروع کار خود انتخاب کنید. دقت کنید که شهرت را بهعنوان اصلیترین معیار در انتخاب صرافی مدنظر خود قرار دهید.
اقدام به ترید در یک حساب دمو
شما میتوانید جهت کسب تجربه، ابتدا از طریق حسابهای دمویی که غالب صرافیهای ارز دیجیتال در اختیار کاربران خود قرار میدهند، اقدام به انجام معاملات فیوچرز کنید.
همچنین بخوانید: صعود یا نزول؟ مجادله جامعه رمزارز بر سر راه اندازی قراردادهای فیوچرز اتریوم
شروع به معامله
حال میتوانید شروع به معامله کنید. البته توصیه میکنیم که در آغاز، ترید های خود را با مبالغ کم شروع کرده و بهمرور، معاملات و اهرمهای سنگینتری را انتخاب کنید.
سخن پایانی در خصوص آموزش فیوچرز
در این مقاله از آموزش فیوچرز متوجه شدیم که با تکیهبر خصوصیاتی همچون راحتی انجام معاملات و همچنین ریسک پایین هک شدن، بازار فیوچرز، به نسبت بازار اسپات، پیشنهاد بهتری جهت فعالیت برای تمامی تریدرهای فعال در عرصه رمز ارزها است. اساساً قراردادهای فیوچرز یا آتی، به نسبت معاملات آپشن و اسپات، از محبوبیت بالاتری برخوردار هستند؛ چراکه در یک قرارداد آپشن، این خریدار است که حق (نه الزام) خرید را به کاربر خواهد داد. این در حالی است که در معاملات فیوچرز بههیچوجه اینگونه نیست.
در حقیقت با استفاده از معاملات فیوچرز، تریدرها این قابلیت را دارند تا از پوششی در مقابل ریسک نوسانات قیمتی برخوردار شده و شکل جدیدی از تریدینگ که سود بالاتری به نسبت معاملات عادی دارد را تجربه کنند.
فیوچرز معاملهای است که در آنها برای خرید یا فروش یک دارایی به قیمت ثابت و در یک تاریخ معین، توافق دوطرفه میشود. فیوچرز به کاربران این امکان را میدهد که یک ارز دیجیتال خاص مانند بیت کوین را با قیمت تعیین شده در آینده خریداری کرده یا بفروشند.
مهمترین ریسک بازار فیوچرز این است که اگر پیش بینی شما اشتباه باشد، ممکن است در جایی تمام سرمایه خود را از دست دهید. به همین خاطر به افراد مبتدی پیشنهاد میشود که از معاملات اسپات استفاده کنند.
فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز
برای دیدن آموزش های رایگان بیشتر،عضو شوید