مزایای اصلی و عمده وب 3.0 ؛ بهترین توکن های وب 3 کدامند؟

خانهمقالاتمزایای اصلی و...

آنچه می‌خوانید...

بشریت در آستانه یک انقلاب تکنولوژیکی دیگریست. ظهور وب 3.0 نه تنها برای زندگی مردم، بلکه برای سرمایه و پس انداز آن‌ها نیز یک رویداد انقلابی خواهد بود. سرمایه‌گذاران و توسعه‌دهندگانی که قدرت نسل بعدی اینترنت را به خوبی درک کرده‌اند، با شروع استفاده جهان از مزایای وب 3.0 در موقعیت بسیار بهتری نسبت به بقیه خواهند بود. در ابتدا بهتر است به همراه فکت کوینز نگاهی به مفهوم و تعریف وب تری بیاندازیم.

وب 3.0 چیست؟

وب 3.0 (Web 3.0) گام بعدی در مسیر پیشرفت اینترنت است. در حال حاضر Web 3 هنوز در حال توسعه است، بنابراین هیچ تعریف واحد و ثابتی از چیستی وب 3.0 یا اینکه آیا اصلاً این مفهوم در آینده وجود خواهد داشت یا خیر ارائه نشده است.

- Advertisement -

مزیت اصلی وب 3.0 این است که سعی می‌کند بزرگترین مشکل وب 2.0 را حل کند. این مشکل همان داده‌ها و اطلاعات خصوصی و شخصی افراد است که توسط شبکه‌های خصوصی جمع‌آوری شده یا حتی ممکن است توسط هکرها به سرقت رفته باشد و در نهایت به تبلیغ‌کنندگان مختلف فروخته شود.

در وب 3.0، اینترنت به صورت غیرمتمرکز است، بنابراین هیچ کس آن را کنترل نمی‌کند و برنامه های غیرمتمرکز (dapps) نیز کاملا برای استفاده در دسترس همگان هستند. باز بودن شبکه غیرمتمرکز به این معنی است که هیچ شخص یا سازمانی نمی‌تواند دسترسی دیگران به اطلاعات و داده‌های مختلف را محدود کند. هر کسی می‌تواند بدون نیاز به اجازه گرفتن از شرکت‌های اینترنتی اصلی حال حاضر، برنامه‌های مختلفی را ساخته و آن را در اختیار بقیه مردم بگذارد.

وب 3.0 واحد پولی مخصوص به خودش را دارد. ارزش پول در دنیای وب سه به جای تبعیت کردن از قوانین و شرایط شبکه‌های مالی سنتی که با دولت‌های مختلف ارتباط مستقیم دارد. کاملا لحظه‌ای و به صورت جهانی است.

مزایای اصلی و عمده وب 3.0 به شرح زیر است:

  1. حفاظت از حریم خصوصی: وب 3.0 ساختارهای امنیتی و قوانین حفاظت از حریم خصوصی جدیدی را برای اینترنت تعریف می‌کند و به پلتفرم‌های متمرکز سنتی فضای اینترنت اجازه فعالیت نخواهد داد.
  2. شبکه اینترنتی ایمن: وب 3.0 سریعتر از نسخه‌های اینترنتی قبل از خود خواهد بود. نفوذ به شبکه برای هکرها یا دیگر سازمان‌های خرابکار دشوارتر خواهد بود. علاوه بر این، اگر این افراد بتوانند به شبکه اینترنت جدید نفوذ کنند، می‌توان هر یک از اقدامات آن‌ها آنها را به صورت آنلاین پیگیری و لغو کرد. بدون وجود یک اینترنت متمرکز، کنترل کامل این شبکه برای هکرها نیز دشوار خواهد بود.
Web 3.0
وب 3.0 نسل جدید اینترنت
  • مالکیت اطلاعات: کاربران می‌توانند به راحتی به وب 3.0 اعتماد کنند. در نسخه حال حاضر از اینترنت، تمام اطلاعات و داده‌های تولید شده توسط کاربر و شرکت‌های بزرگ ذخیره و استفاده می‌شود. با وب تری، تنها خود کاربران مالکیت کامل داده‌ها را در اختیار خواهند داشت. داده‌هایی که قرار است از طریق شبکه اینترنت منتقل شوند، به طور کامل رمزگذاری خواهند شد.
  • تعامل متقابل: قابلیت همکاری مشترک یکی از ویژگی‌های کلیدی وب 3.0 است. به لطف داشتن اینترنت غیرمتمرکز، اتصال و نحوه کار نرم‌افزارها با دستگاه‌ها و پلتفرم‌های مختلف آسان خواهد بود.
  • اینترنت بدون قطعی: از آنجایی که هیچ پایگاه مرکزی برای عملیاتی کردن اینترنت وجود ندارد، ایجاد هرگونه اختلال یا قطع شدن کلی شبکه در این حالت بسیار دشوار می‌شود.
  • بلاک چین بدون نیاز به مجوز: برای راه اندازی بلاک چین وب 3.0 نیازی به داشتن یک مرجع مرکزی وجود ندارد. بنابراین، چنین بلاک چینی نیازی به هیچگونه مجوزی نداشته و هر کاربری می‌تواند به اطلاعات دلخواه خود بدون محدودیت دست پیدا کند.
  • اینترنت معنایی: وب 3.0 این فرصت را ایجاد می‌کند تا داده ها در تمام سیستم‌ها و پلتفرم‌ها به یک صورت ارائه شوند و این اتفاق تنها در این صورت ممکن است که اطلاعات با هر فرمتی در بین پلتفرم‌های مختلف به یک زبان واحد باشد و برای اینکار معنای هر اطلاعاتی اهمیت پیدا می‌کند.
  • فراگیر بودن: فراگیر بودن نتیجه یک تعامل است. وب 3.0 برای دسترسی همزمان به اطلاعات با استفاده از چندین برنامه به دستگاه و وسیله خاصی نیاز ندارد.
  • بیشتر بخوانید: تاریخچه وب

    ارز دیجیتال وب 3.0

    در سال 2021، توکن‌های مبتنی بر وب 3.0 حداکثر نرخ رشد را در بازار ارزهای دیجیتال از خود نشان دادند. بخش مربوط به وب 3.0 چیزی در حدود 244 درصد رشد کرد و از میزان رشد بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال پیشی گرفت. طبق این شاخص، توکن‌های اینترنتی از نظر سرعت توسعه در فضای سیستم‌های پرداخت دیجیتال در رتبه دوم قرار گرفتند. تنها NFT ها که از تابستان 2020 تا الان به میزان 2970 درصد رشد کرده‌اند، توانسته‌اند آنها را شکست بدهند.

    برخی از توکن‌ها رشد سالیانه‌ای حتی تا 800 درصد را از خود نشان داده‌اند. بخش توکن‌های مرتبط با نرم‌افزارهای اینترنتی شامل بیش از 40 توکن مختلف بوده که سرمایه بخشی از این بازار چیزی در حدود 25 میلیارد دلار است. در ادامه به بررسی بهترین توکن‌های وب 3.0 خواهیم پرداخت.

    BitTorrent (BTT)

    BTT اولین ردیاب تورنت و قوی‌ترین شبکه همتا به همتا در جهان است. در این شبکه، فایل‌های اطلاعاتی بزرگ به قطعات کوچک تقسیم می‌شوند و به صورت تکه تکه و جدا از هم از طریق اینترنت منتقل می‌شوند و در رایانه گیرنده دوباره به یک فایل یکپارچه تبدیل می‌شوند. هر کسی که این فایل را دانلود کند به طور خودکار در توزیع بهتر آن نیز مشارکت خواهد داشت. در این قسمت یک راه حل مناسب و قابل استفاده جهت رفع مشکلات مقیاس پذیری وب 3.0 ارائه شده است. ارز دیجیتال BTT مزایای زیادی دارد، از جمله:

    1. بهینه سازی و گسترش عملکرد نرم‌افزارهایی که بر اساس پروتکل بیت تورنت نوشته شده‌اند. با کمک فناوری‌های نوآورانه و استفاده از آن‌ها در پروتکل BTT، توسعه سیستم آسان‌تر می‌شود.
    2. تشویق کاربران، به این صورت که افرادی که محتوای دانلود شده را دوباره توزیع کنند، جایزه می‌گیرند.
    3. عدم نیاز به پرداخت هزینه اضافه به این شکل که برای استفاده از این سیستم نیازی به پرداخت هیچ هزینه‌ای نیست و اتفاقا می‌توانید با استفاده از این سیستم پاداش نیز دریافت کنید.
    4. داشتن یک رویکرد عمومی و غیرمتمرکز برای پیاده سازی سیستم، به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا به روزرسانی‌های مربوط به آن را با سرعت هرچه تمام‌تر انجام دهند.
    5. مستندات فنی پروژه با تمام جزئیات ارائه شده است. این شفافیت در توسعه به خودی خود ایجاد خواهد شد و این امکان را به همه می‌دهد تا بتوانند آینده ارزهای دیجیتال را درک کرده و روندهای مربوط به مسیر پیش رو را به راحتی تجزیه و تحلیل کنند.
    BTT ارز دیجیتال وب تری
    قوی‌ترین شبکه همتا به همتا در جهان

    Livepeer (LPT)

    LPT یک شبکه پخش ویدئو به صورت غیرمتمرکز است که بر روی بلاکچین اتریوم ساخته شده است. این پروتکل خدمات پخش و استریم مقرون به صرفه ویدئوها را مستقیما تحت سیستم وب 3.0 به کاربران ارائه می‌دهد. LPT در مسیر خود سعی دارد به اهداف زیر دست پیدا کند:

    1. اتصال سیستم‌هایی که نماینده اثبات سهام (POS) هستند. این سهام (سپرده) به  اعتبار سنج‌هایی که در پروتکل رمزگذاری و اعتبارسنجی ویدیویی مشارکت دارند پرداخت می‌شود. این توکن به دلیل وجود موارد مختلفی برای محافظت از کل شبکه در برابر حملات مختلف مورد نیاز است.
    2. به نسبت تعداد توکن‌های تحویل و واگذار شده، در سراسر شبکه کار اصلی خود را به خوبی انجام می‌دهد.
    3. این شبکه، یک واحد بخصوص است که در شکل‌گیری SectorCoin مشارکت دارد.

    پروتکل LPT برای دست اندرکاران و کاربران خود که در قسمت پخش اطلاعات همکاری می‌کنند، مشارکتی ایمن و مقرون به صرفه را ایجاد کرده است. این پروتکل برای رسیدن به دو هدف اصلی ایجاد شده است: توزیع سریع و لحظه‌ای ویدیوها در سراسر جهان و از طرفی تشویق کاربران به مشارکت در این شبکه. اهداف اصلی آن نیز عبارتند از:

    1. ارسال فیلم زنده به سراسر شبکه
    2. انجام کارهای مربوط به هزینه رمزنگاری ویدئو
    3. درخواست فیلم و ویدئو از داخل شبکه
    4. ارائه پاداش به کاربران در ازای اشتراک گذاری پهنای باند خود در راستای رمزنگاری و توزیع ویدئو
    LPT توکن وب 3.0
    شبکه پخش ویدئو به صورت غیر متمرکز

    پروتکل LPT برای تایید عملکرد صحیح سیستم و جلوگیری از ایجاد و انتشار نسخه‌های تقلبی طراحی شده است. این پروتکل راه حل‌های مناسبی را برای مشکلات مربوط به مقیاس پذیری خودکار شبکه و همینطور ایجاد یک سیستم کنترلی برای بررسی روند تکامل پروتکل در طول زمان ارائه می‌دهد.

    در زمان راه اندازی شبکه وب 3.0، انتشار توکن‌ها به صورت صعودی پیش خواهد رفت. با توجه به شرایط آینده و متناسب با آن و همچنین بسته به مقدار تقاضای بازار، میزان توکن‌های مورد نیاز تولید می‌شوند. تعداد این توکن‌ها با توجه به تعداد سهام شرکت کنندگان مرتبط با این پروتکل صادر خواهد شد.

    وب 3 چیست؟

    وب 3 همان نسل سوم اینترنت است که در ان اطلاعات کاملاً غیرمتمرکز هستند و هیچ شخص یا سازمانی داده‌های کاربران را مدیریت و کنترل نمی‌کند.

    علت پیدایش وب 3 چیست؟

    حجم وسیع اطلاعاتی که در اینترنت نسل دوم ارائه می‌شود، در اختیار و کنترل غول‌های تکنولوژی مانند گوگل، آمازون، متا (فیسبوک سابق) و… قرار دارد و کنترل اطلاعات و بهره برداری از آنها در اختیار شرکت هاست. به همین دلیل وب 3 آمد تا قدرت را به مردم بازگرداند.

    وب 2 چیست؟

    وب 2 نسل فعلی اینترنت است که در آن کاربران مشارکت‌ دارند و تعامل می‌کنند. شرکت‌‌های بزرگ پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، توئیتر و یوتیوب را در اختیار ما می‌گذارند و ما می‌توانیم در این پلتفرم‌ها محتوا تولید یا مصرف کنیم. اما کنترل اطلاعات در اختیار شرکت‌هاست و نه کاربران.

    پاسخ دیدگاه

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    spot_img

    هیچ خبری رو از دست نده!

    محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
    ارز معادل
    تومان

    محاسبه با مبلغ تتر : تومان