معرفی پروژه ققنوس در جلسه کمیسیون رمزارز و بلاک چین NSR

خانهاخبارمعرفی پروژه ققنوس...

آنچه می‌خوانید...

فکت کوینز: روز 7 دی ماه 1400، کمیسیون رمز ارز و بلاک چین اصفهان با حضور کسری باقری، رئیس این کمیسیون و دیگر افراد و سازمان های فعال از جمله رسانه های مختلف مانند فکت کوینز و … در جلسه ای آنلاین، دکتر محمد طهرانی مدیر بنیاد ققنوس به معرفی پروژه این بنیاد پرداخت. در ادامه بخش هایی از معرفی ققنوس را با هم مرور خواهیم کرد.

بنابر گفته های دکتر طهرانی از سال 97 و پس از پیش آمدن صحبت های مربوط به شکل گیری شبکه بلاک چینی بانکی برای بهبود و توسعه فعالیت های این حوزه، کارشناسان بنیاد ققنوس تصمیم گرفتند تا پیش قدم شوند و با ارائه یک شبکه بلاک چینی سیستم بانکی و صنعت ارزهای دیجیتال در ایران را به هم متصل کنند.

- Advertisement -

پروژه ققنوس

بنیاد ققنوس در گام نخست با در نظر گرفتن تعدادی مورد کاربردی تلاش کرده تا شبکه ای را برای رفع نیازهای آنها طراحی کنند. این اقدام، بنیاد ققنوس را به مرحله بعد و انتخاب تکنولوژی رساند که پس از نیازسنجی و مشخص شدن تکنولوژی و همچنین اثبات مفهوم تکنولوژی نوبت به اجراسازی آن رسید. لازم به ذکر است که این بنیاد تا زمان نگارش این مطلب همچنان در حال اضافه کردن موارد کاربردی به شبکه خود است.

دکتر طهرانی در ادامه نیز به نکات قابل توجهی قبل از ظهور بلاک چین پرداخت که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت:

بر اساس صحبت های مدیر بنیاد ققنوس قبل از شکل گیری بلاک چین شاهد حضور پروژه های منبع باز و سپس شبکه های نظیر به نظیر بودیم، این پروژه ها و شبکه ها به ترتیب باعث شدند تا افراد دیگر به برنامه نویس ها و سرورهای متمرکز برای توسعه نیازی نداشته باشند. در چنین زمانی فناوری رمزنگاری باعث شد تا شما قادر باشید مالکیت خود بر یک دارایی را ثابت کنید و به سرورهای متمرکز و … نیازی نداشته باشید.

وی در ادامه افزود:

«در گذشته با استفاده از دفتر کل های مشخصی تراکنش های صورت گرفته در بانک ها را ثبت می‌کردیم، اما برای ورود به فناوری بلاک چین نیاز به دفتر کل توزیع شده داشتیم.»

در استفاده از دفتر کل توزیع شده ققنوس هر تراکنش را به اجماع تمام ذی نفعان شبکه رسانده و پس از این کار در دفتر کل خود آن تراکنش ها را ثبت می‌کند. اینگونه بدون نیاز به اعتماد اشخاص به یکدیگر احتمال تقلب به صفر رسیده است. مدیر این بنیاد بیان داشت که ققنوس یک شبکه ابزاری در بلاک چین است و نقطه مقابل ماکسیمالیستی است. در ادامه نیز افزود که برای اجرا شدن یک نود در شبکه ققنوس، این نود باید مورد پذیرش 51 درصدی نودهای قبل از خود قرار گیرد.

مدیر ققنوس با اشتراک گذاشتن پیش بینی از Accenture بیان داشت که با توجه به سختی هایی که بازارهای مالی سنتی و بورس ها برای ثبت سفارش های خرید و فروش کنونی دارند، پیش بینی می‌شود که تا سال 2025 حدود 10 درصد از GDP جهان بر بستر دفترهای کل توزیع شده به ثبت برسند. برای ایران نیز وی خاطر نشان کرد که احتمالا تا سال 2028 این اتفاق رخ دهد.

مطلب مفید: چگونه ارز دیجیتال خود را از لجر Nano X انتقال دهیم؟

ققنوس
سازمان نظام صنفی رایانه ای اصفهان

وی در رابطه با مهاجرت از WWW به WWL نیز بیان داشت که این انقلاب باعث خواهد شد تا از تبادل اطلاعات به تبادل ارزش کوچ کنیم. برای مثال پولکادات بلاک چینی است که در حال ایجاد شبکه برای اتصال بلاک چین های مختلف به یکدیگر است تا از این طریق به تبادل ارزش بپردازند.

وی در ادامه اذعان داشت که موارد بالا باعث شد تا ققنوس شکل بگیرد و برای این موارد راه حل هایی را نیز ارائه دهد. شبکه ققنوس در حال حاضر 11 نود از بانک های مختلف کشور همچون ملی، تجارت، پاسارگاد و شرکت هایی مانند بیمه مرکزی و صندوق سرمایه گذاری امید و … را دارد.

ققنوس یک شبکه عمومی است که به کاربران خود اجازه می‌دهد تا به صورت نظیر به نظیر دارایی ها را مبادله کنند. همچنین این شبکه از کوین های مختلفی بر بستر اتریوم پشتیبانی می‌کند. لازم به ذکر است که کوین پایه این شبکه پیمان (Paymon) است که برای کارمزدهای شبکه استفاده می‌شود و هر واحد آن 200 تراکنش را پردازش می‌کند. همچنین قیمت هر توکن پیمان حدود 2 هزار تومان می‌باشد. به علاوه توکن های استفاده شده در تراکنش ها در دوره های مشخصی به حساب میزبان ها بازتوزیع خواهد شد.

در معماری ققنوس شاهد آن هستیم سرورهای میزبان در سه سایت اصلی، پشتیبان و ریکاوری قرار گرفته‌اند و در مجموع در 33 نقطه سرورهایی برای پردازش تراکنش های این شبکه قرار می‌گیرند که تمامی این 33 سرور یک کپی از تراکنش را در اختیار دارند. با افزایش میزبان ها به شبکه ثبات آن نیز افزایش خواهد یافت.

در صرافی غیر متمرکز ققنوس می‌توان تمام دارایی ها را با به یکدیگر معامله کرد. اگر کاربری قصد انجام چنین کاری داشته باشد، شبکه به صورت خودکار و با یافتن به صرفه ترین روش این دارایی را تبدیل خواهد کرد. شبکه ققنوس در صورتی که یک دارایی با قوانین همگام نباشد و یا برای پولشویی و تروریسم مورد استفاده قرار گیرد این قابلیت را دارد تا آن را شناسایی کرده و استفاده از آن را غیر فعال کند.

شبکه ققنوس قراردادی هوشمندی با نام بنیاد ققنوس ایجاد کرده است که به هر میزبان 2 رای خواهد داد. این رای ها در سیستم ثبت شده و برای هر طرح پیشنهادی حاکمیتی از سمت شبکه 51 درصد رای مثبت لازم است تا آن طرح اجرایی شود. حق رای نیز برای تمام میزبان ها برابر است. همچنین برای اضافه شدن میزبان جدید، باید 51 درصد رای میزبان های قبلی را بدست آورد. در صورت تخلف یک میزبان نیز، دیگران با 80 درصد آرای خود می‌توانند آن را از شبکه اخراج کنند.

بنیاد ققنوس هر سه سال یکبار یکی از اعضای شبکه را به عنوان دبیرخانه انتخاب می‌کند. این دبیرخانه وظیفه دارد تا توسعه منبع باز شبکه و … را انجام دهد و طرح های جدید را در اختیار شبکه قرار دهد. همچنین به نظر می‌رسد یکی از طرح های این بنیاد ارائه کیف پول ریالی است که بر اساس آن کاربران بتوانند دارایی خود را در لحظه پرداخت به ریال تبدیل کنند و قبل از آن به شکل یک دارایی دیگر آن را نگه دارند.

ققنوس

کاربران پس از ورود به برنامه ققنوس باید مدارک لازم برای احراز هویت را ارائه کنند و پس از انجام شدن آن اجازه استفاده از این شبکه را خواهند داشت. این شبکه پس از اخذ مجوزهای لازم قادر است یک امضای دیجیتال برای کاربران خود صادر کند.

یکی از سامانه های مشغول به کار بر بستر ققنوس انتخابات الکترونیک است که انتخابات سازمان نظام سنفی رایانه نیز بر بستر آن انجام شده بود. با این حال بزرگ ترین انتخابات این سامانه، سازمان نظام مهندسی با شرکت بیش از 600 هزار نفر بوده است. یکی دیگر از سامانه ها که مجوز راه اندازی آن از وزارت اقتصاد کسب شده «برات دیجیتال» است که ققنوس در مراحل پایانی راه اندازی آن قرار دارد. لازم به ذکر است که برات زیرساخت سفته، چک و اسکناس است. این سامانه پس از احراز هویت در شبکه قرار خواهد گرفت و اجازه ظهر نویسی را در بستر ققنوس صادر می‌کند.

مطلب مفید: اسکورپیون فایننس، سال آینده مردم را میلیونر خواهد کرد

شایان ذکر است که ققنوس در حوزه NFT ها نیز وارد شده و به علاقه مندان این حوزه اجازه می‌دهد تا NFT های مدنظر خود را از طریق بستر این شبکه عرضه کنند. همچنین با وجود قرار دادهای هوشمند در این شبکه شاهد حساب های امانی و … در بستر ققنوس خواهیم بود. بنیاد ققنوس در حال تلاش و همکاری با بانک های کشور است تا وثیقه گذاری توکن نیز انجام شود تا در ازای وام های مختلف کاربران توکن های خود را به عنوان وثیقه در اختیار بانک قرار دهند.

دکتر طهرانی در آخر صحبت های خود و در پاسخ به سوال نحوه قرارگیری توکن های جدید بر بستر ققنوس بیان داشت:

«توکن های جدید تنها از طریق میزبان ها صورت می‌گیرد. اگر ناشری قصد ارائه توکن خود بر بستر شبکه را داشته باشد باید از طریق یکی از میزبان ها اقدام کند. همچنین زبان تعریف توکن ها در این بستر برخلاف اتریوم و زنجیره هوشمند بایننس Transaction State است. »

وی در ادامه نیز بیان داشت که بیشتر کدهای شبکه ققنوس بر بستر SCP است که به نوعی زیر مجموعه الگوریتم اثبات اعتبار قرار می‌گیرد. همچنین در مورد همکاری با صرافی های رمز ارزی داخلی نیز رمز ارز این شبکه یعنی پیمان توسط دو صرافی نوبیتکس و اکسیر لیست شده و در برخی صرافی های دیگر نیز قراردادهای لازم برای لیست شدن آن منعقد شده است.

در رابطه با همکاری با ققنوس نیز دکتر طهرانی بیان داشت که از سه طریق می‌توان با این مجموعه همکاری کرد. روش اول ورود به عنوان میزبان است که بیشتر توسط شرکت های بزرگ و بانک ها رخ می‌دهد. روش دوم ناشران توکن هایی هستند که بسته به خدماتی که ارائه می‌دهند قصد دارند با ققنوس همکاری کنند. برای روش سوم نیز افرادی که بتوانند کاربرد جدیدی را به ققنوس اضافه کنند با تیم ققنوس همکاری می‌کنند و در این صورت هر دو سمت منفعت کسب می‌کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار ارزهای دیجیتال با فکت کوینز همراه باشید.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان