شبکه داس (Network DOS) چیست؟

آنچه می‌خوانید...

شبکه داس یک پروتکل لایه 2 است که انجام محاسبات غیرمتمرکز خارج از زنجیره را فراهم کرده و نتایج را توسط مکانیزم اجماع به بلاک چین منتقل می کند.

شبکه داس یک پروتکل لایه 2 است که انجام محاسبات غیرمتمرکز خارج از زنجیره را فراهم کرده و نتایج را توسط الگوریتم اجماع به بلاک چین منتقل می کند. در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم تا بطور کامل این شبکه ارز دیجیتال، ویژگی ها و کاربردهای آن را مورد بررسی قرار دهیم.

- Advertisement -

شبکه داس (Network DOS) چیست؟

شبکه داس یک شبکه اوراکل غیرمتمرکز لایه 2 زنجیره آگنوستیک است که داده های ورودی آنی و توان محاسباتی قابل تأیید را در اختیار بلاک چین های اصلی قرار می دهد. در حقیقت شبکه داس قراردادها و اپلیکیشن های کاربردی هوشمند درون زنجیره‌ای را به منابع داده های خارج از زنجیره و توان محاسباتی نامحدودی متصل می‌کند و بدین ترتیب قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) را قدمی دیگر به کاربردی شدن در دنیای واقعی نزدیک تر می‌سازد.

نکته: زنجیره آگنوستیک (chain-agnostic) به بیانی ساده به پلتفرمی اشاره دارد که چندین زنجیره مختلف را به یکدیگر متصل می سازد.

تیم موسس شبکه داس دارای پیشینه فنی بسیار قدرتمندی است و اعضای آن تجربه زیادی در توسعه پروژه های مختلف در حوزه فناوری دارند.

شبکه داس
شبکه داس یک پروتکل لایه 2 است که انجام محاسبات غیرمتمرکز خارج از زنجیره را فراهم کرده و نتایج را توسط مکانیزم اجماع به بلاک چین منتقل می کند.

از طرفی شبکه داس یک برنامه توسعه امیدوارکننده ارائه کرده است که شامل تحقق تعامل میان زنجیره ای (cross-chain) و ایجاد یک بازار داده است. از طرفی از نظر مدل سازی اقتصادی، توکن داس (DOS) هم یک توکن کاربردی (utility token) بحساب می آید و هم یک توکن حاکمیتی (governance token) است که ارزش آن به استحکام عملکرد اکوسیستم پروژه شبکه داس وابسته است.

بیشتر بخوانید: راه حل مقیاس پذیری لایه 2 اتریوم

شبکه داس و حل مشکلات اوراکل ها

اساساً جدا از مشکل مقیاس پذیری بلاک چین که به کرات مورد بحث قرار گرفته است، در حال حاضر، شبکه های بلاک چینی با دو معضل بزرگ دیگر روبرو هستند که مانع پذیرش گسترده قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن های غیرمتمرکز تجاری در مقیاس بزرگ شده اند:

  • ایراد اول این است که اساساً بلاک چین یک سیستم بسته و غیر قابل تغییر است که اجرای یک قرارداد هوشمند بر بستر چنین شبکه ای، مستلزم این است که کلیه گره های اعتبار سنج شبکه به یک نتیجه واحد برسند؛ در غیر این صورت، اجماع شکسته خواهد شد. بصورت کلی این موضوع یک محدودیت ذاتی در مورد مکانیزم های اجماع بلاک چین بحساب می آید. در نتیجه، قراردادهای هوشمند مجاز به انجام عملیات ورودی/خروجی شبکه با دنیای خارج از زنجیره نبوده و تنها می‌توانند ورودی‌های درون زنجیره ای و داده‌های تراکنش ها را مورد استفاده قرار دهند.

  • اما محدودیت دوم مربوط به محدودیت‌های منابع درون زنجیره‌ای مثل هزینه ذخیره‌ سازی گران قیمت و محدودیت محاسباتی (محدودیت کارمزد گس (Gas Fee)، محدودیت زمانی پردازنده های مرکزی یا CPU و غیره) می شود که از محاسبات پیچیده در قراردادهای هوشمند جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: تفاوت بلاکچین لایه 1 و لایه 2 ؟ راه حلی برای مقیاس پذیری

با توجه به موارد بالا، ماموریت شبکه داس حل دو محدودیت فوق در راستای ارتقای قراردادهای هوشمند و اقتصاد غیرمتمرکز بوسیله داده‌های دنیای واقعی و قدرت محاسباتی بیشتر است که این موضوع راه را جهت پذیرش انبوه بلاک چین نیز هموار می‌کند.

بطور کلی ایراداتی به اوراکل ها وارد می شود که از نظر منطقی، تمامی این ایرادها وارد خواهد بود. اساساً قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) مبتنی بر بلاک چین، به نوعی جدا از دنیای اینترنت بحساب می آیند و از این رو قادر نیستند تا به صورت مستقیم به داده های خارجی دسترسی داشته باشند. از طرفی محاسبات در قراردادهای هوشمند نیز بسیار پرهزینه و محدود به ظرفیت منابعی هستند که در اختیار آنها قرار می گیرد.

در این بین، یکی از راه حل هایی که جهت برطرف ساختن این محدودیت ها و ایرادات، جدیدا ارائه شده است، شبکه داس است. شبکه داس یک سرویس اوراکل غیرمتمرکز است که از چندین بلاک چین ناهمگن پشتیبانی می کند. در حقیقت شبکه داس داده‌ها، رویدادها و توان محاسباتی دنیای واقعی را به روشی ایمن، قابل اعتماد، کارآمد و مقیاس‌پذیر، در اختیار قراردادهای هوشمند قرار می دهد.

معماری شبکه داس

معماری شبکه DOS به 2 لایه متشکل از چندین مؤلفه کلیدی تقسیم می شود که در ادامه به هر دو لایه خواهیم پرداخت.

لایه درون زنجیره ای

این لایه در حقیقت مجموعه ای از قراردادهای سیستمی و حاکمیتی است که بر روی بلاک چین های پشتیبانی شده مستقر می شود. در حقیقت لایه درون زنجیره ای عمدتاً شامل عملکردهایی مثل رسیدگی به درخواست ها و تأیید نتایج مربوط به آنها، ثبت نود یا گره ها در شبکه، فرایند سهام گذاری یا استیکینگ (Staking) نظارت بر آمار شبکه، پردازش فرایند های پرداخت و غیره می شود. از طرفی، قراردادهای لایه درون زنجیره ای نیز نوعی پل یا رابط بحساب می آیند که در اختیار توسعه دهندگان و کاربران کلیه زنجیره های پشتیبانی شده قرار می گیرند.

همچنین بخوانید: تحلیل درون زنجیره‌ای (On-chain analysis) چیست؟

لایه خارج از زنجیره

این لایه در حقیقت یک نرم‌افزار است که وظیفه اجرای پروتکل اصلی را بر عهده دارد. در حقیقت لایه خارج از زنجیره، بوسیله کاربران شخص ثالث (معروف به اپراتورهای گره) اجرا می‌شود و شبکه توزیع‌شده لایه 2 را تشکیل می‌دهد که درخواست‌های اوراکل را ارائه می‌کند.

از طرفی، این لایه خود شامل چندین بخش مهم است که از جمله آنها می توانیم به بخش نظارت بر رویداد و آداپتور (وقف دهنده) زنجیره ای، واحد موتور تصادفی توزیع شده، رمزنگاری و واحد اجماع گروهی خارج از زنجیره، واحد پردازش وظیفه یا محاسبات (بسته به نوع سرویس اوراکلی که اپراتور گره ارائه می دهد) اشاره داشته باشیم.

شبکه داس
شبکه داس یک راه حل غیرمتمرکز قابل اعتماد است که هیچگونه نقطه شکستی ندارد.

ویژگی های شبکه داس

غیر متمرکز و قابل اعتماد

شبکه داس یک راه حل غیرمتمرکز قابل اعتماد است که هیچگونه نقطه شکستی (point of failure) ندارد.

ایمنی و اطمینان

شبکه داس بوسیله موتورهای تصادفی قابل تأیید یا VRE (Verifiable Random Engine) و امضاهای رمزنگاری شده پیشرفته هدایت می شود.

 تأیید آنی

در شبکه داس درخواست ها تقریباً بصورت آنی انجام شده و پاسخ ها نیز بصورت درون زنجیره ای قابل تأیید هستند.

همچنین بخوانید: معرفی پروژه zkTube؛ راهکاری برای مقیاس پذیری هرچه بیشتر اتریوم

مقیاس پذیر و کم هزینه

به مرور زمان و با پیوستن تعداد بیشتری از گره ها به شبکه داس، توان پردازش داده و ظرفیت محاسباتی این شبکه افزایش خواهد یافت.

سازگار با بلاک چین های ناهمگن

شبکه داس از چندین بلاک چین پشتیبانی کرده و در کنار آن، تعاملات میان زنجیره ای را نیز فعال می کند.

یک شبکه ارز دیجیتال با سیستم تشویقی برای کاربران

شبکه داس یک شبکه پویا است که جهت انگیزش کاربران خود، جوایزی را در ازای مشارکت صادقانه، به آنها اختصاص می دهد.

شبکه داس چگونه داده‌های آنی را در اختیار قراردادهای هوشمند قرار می‌دهد؟

اساساً این فرایند از الگوی درخواست-پاسخ (request-response) پیروی می کند. در واقع قرارداد هوشمندی که تیم توسعه دهنده شبکه داس آن را توسعه داده است، از طریق SDK زنجیره‌ای، مبدا و قالب داده‌های مورد نیاز را جهت برقراری تماس (درخواست اوراکل) در قراردادهای سیستمی مشخص می‌کند. از طرفی این درخواست ها به طور تصادفی به یک گروه خارج از زنجیره ارسال می‌شود که گره‌های عضو آن گروه ها، از منبع داده های مشخص شده انتخاب شده و از نظر رمزنگاری به اجماعی خارج از زنجیره می‌رسند. نتیجتاً اینکه الگوریتم اثبات، همراه با داده‌های مربوط به پاسخ، تنها در یک تراکنش، به قراردادهای سیستمی بازگردانده شده و تأیید زنجیره‌ای را آغاز می‌کند.

در واقع برخلاف بازار پیش‌بینی، شبکه داس قادر به اتصال هر نوع داده یا نقطه پایانی قابل دسترس در اینترنت است و این فرایند بالکل به‌طور خودکار و آنی اتفاق می‌افتد و هیچ دخالت انسانی در آن وجود ندارد.

سرعت شبکه DOS چقدر است؟

اساساً فرآیندهای خارج از زنجیره مثل نظارت بر رویدادها، پردازش درخواست ها، تجزیه داده ها، ایجاد اثبات جمعی بین اعضای گروه و غیره سریع هستند و معمولاً در کسری از ثانیه کامل می شوند. به عنوان مثال، در مورد شبکه بلاک چین اتریوم، مدت زمان ارسال پاسخ به بلاک بعدی یا همان زمان لازم جهت تشکیل بلاک بعدی، بطور میانگین 14 ثانیه است و این رقم سریع‌ترین زمانی است که در تئوری می‌توان به آن دست یافت. این در حالی است که برای دیگر بلاک چین ها مثل ایاس (EOS)، این متوسط زمان در حدود 0.5 ثانیه است.

بیشتر بخوانید: سرعت پردازش تراکنش در بلاک چین های قاتل اتریوم چقدر است؟

توکن بومی شبکه داس و نقش آن در سیستم این شبکه

شبکه داس دارای توکن بومی مخصوص خود است که داس (DOS) نام دارد. بطور کلی گره ها یا نودهای شبکه داس، بایستی مقدار مشخصی از توکن ها را پیش از پیوستن به شبکه و در جهت ارائه خدمات اوراکل و دریافت هزینه و پاداش، به شبکه واریز کنند. در حقیقت با استفاده از این فرایند، گره های مخرب شناسایی شده و سهام آنها به عنوان جریمه ضبط می شود.

از طرفی درخواست کنندگان خدمات اوراکل نیز باید هزینه هایی را به گره های شبکه پرداخت کنند. در واقع این هزینه ها را می توان هم به روش پرداخت به ازای استفاده (pay-per-use) و هم بر اساس سیستم اشتراک (subscription-based) پرداخت کرد. از این رو، می توان گفت که توکن DOS یکی از اولین توکن های پرداختی پذیرفته شده است که در آینده ای نزدیک از استیبل کوین ها نیز پشتیبانی خواهد کرد.

علاوه بر این، شبکه داس به دارندگان توکن DOS، حق حاکمیت در شبکه را اعطا می کند؛ بدین ترتیب دارندگان این توکن حاکمیتی (Governance Token)، جزء گره های شبکه بحساب آمده که جدا از عملکرد عادی خود در شبکه، دارای حق رای در مورد تصمیمات شبکه نیز هستند.

همچنین بر اساس چیزی که تیم توسعه دهندگان شبکه داس اعلام کرده اند، در درازمدت و زمانی که داده‌های مخصوص و ویژه وارد شبکه داس شوند و بازار این شبکه به بازاری یکپارچه بدل گردد، درخواست‌کنندگان باید هزینه‌هایی را در قالب توکن DOS به ارائه‌دهندگان داده‌های برتر پرداخت کنند.

شبکه داس چگونه در مقابل حملات سیبیل مقاومت می کند؟

بصورت کلی، حمله سیبیل (Sybil Attack)، حمله ای است که در آن، فرد مهاجم با ایجاد تعداد زیادی از هویت‌های جعلی، سیستم شهرت یک شبکه را مختل می‌کند تا بدینوسیله بتواند در آن شبکه تأثیر گذاری نامطلوبی بگذارد.

DOS Network
مقاومت شبکه داس در مقابل حمله سبیل

اما در مورد شبکه داس، جهت جلوگیری از جعل هویت توسط مهاجمان، اپراتورهای گره باید قبل از پیوستن به شبکه و کسب پاداش، توکن های شبکه را در قراردادهای این سیستم، سپرده گذاری و قفل کنند. از طرفی، فرایند تأیید هویت نیز در طرف قرارداد انجام شده و مهاجمان مخرب در فرآیند تأیید شکست خواهند خورد و پس از شناسایی، سهام آنها به عنوان مجازات ضبط خواهد شد. در حقیقت این قابلیت شبکه داس، انجام حملات Sybil را تقریبا غیرممکن می سازد.

نحوه اجرای یک گره جهت پیوستن به شبکه داس

شبکه داس یک شبکه توزیع شده همتا به همتا بدون مجوز است. در واقع، این شبکه، یک شبکه لایه 2 است که می تواند از چندین بلاک چین اصلی پشتیبانی کند. این یعنی، هر کاربری می‌تواند نرم‌افزار مد نظر خود را اجرا کرده تا بوسیله آن به شبکه داس پیوسته و پس از واریز مقدار معینی توکن DOS، پاداش خود را دریافت کند.

حال به منظور راه‌اندازی سریع شبکه و ایجاد انگیزه در میان گره های اولیه شبکه، علاوه بر پردازش های تعیین شده برای درخواست های معمولی شبکه، شبکه داس از یک برنامه استخراج مشابه الگوریتم اجماع گواه اثبات سهام (PoS) نیز برخوردار است. در واقع در این برنامه استخراج، 35 درصد از تمامی توکن‌های شبکه داس، به عنوان پاداش استخراج در اختیار ماینرها قرار داده خواهد شد.

البته تیم توسعه دهنده شبکه داس قصد دارد تا مقدار توکن های DOS اختصاص داده شده جهت پاداش فرایند استخراج را در آینده افزایش دهد. بر اساس اعلام تیم توسعه دهنده شبکه داس، در آینده اطلاعات بیشتری در مورد توزیع عادلانه تر و گسترده تر توکن ها و همچنین تعداد دقیق توکن ها و محیط اجرایی مورد نیاز جهت اجرای یک گره در شبکه داس منتشر خواهد شد.

همچنین بر اساس وب سایت رسمی شبکه داس، علاوه بر قابلیت های فوق، در آینده ای نزدیک، اپراتورهای گره شبکه داس، از حق حاکمیت و رای دهی در شبکه و اکوسیستم این شبکه ارز دیجیتال نیز برخوردار خواهند شد.

مکانیزم انتخاب گره ها در شبکه داس؛ تصادفی بودن به جای شهرت

بطور کلی برخی از اوراکل ها جهت انتخاب گره های سرویس، از مکانیزم شهرت استفاده می کنند. در حقیقت این مکانیزم به این شکل است که گره هایی با شهرت بالاتر، غالباً از احتمال بیشتری برای انتخاب شدن برخوردار هستند. با این حال، راه حل مبتنی بر شهرت، مستعد تمرکز، تبانی، و حملات هدفمند علیه گره هایی با امتیاز بالا است. علاوه بر این، این مکانیزم مستعد این است که به راحتی منجر به اثر متیو (Matthew Effect) شده و اپراتورهای گره جدید با توانایی های مشابه را برای پیوستن به شبکه بی انگیزه کند.

از این رو، تیم توسعه دهنده شبکه داس جهت انتخاب گره های اوراکل، از مکانیزم تصادفی بودن استفاده می کنند. بصورت کلی، مکانیزم تصادفی بودن در بلاک چین ها از اهمیت خاصی برخوردار است. به عنوان مثال، الگوریتم اجماع گواه اثبات کار (Proof-of-Work) از طریق فرآیند استخراج، به نوعی انتخاب تولیدکننده بلاک ها بصورت تصادفی دست می یابد. در واقع شبکه داس با تکیه بر قابلیت هایی مثل عملکرد تصادفی قابل تأیید (VRF) و رمزنگاری آستانه (Threshold Cryptography)، به مکانیزمی ایمن، تصادفی و قابل تایید و غیرقابل پیش‌بینی دست پیدا می کند که شبکه DOS را در برابر حملات هدفمند و تبانی گره‌ها مقاوم نگه می‌دارند و در نتیجه، شبکه داس به محیطی ایمن و منصفانه برای همه اپراتورهای گره دست پیدا می کند.

کاربردهای شبکه داس

پرداخت خودکار و غیرمتمرکز بیمه

با استفاده از شبکه داس، می توان بسیاری از موراد مثل بیمه تاخیر پرواز را از طریق وارد کردن رویدادهای بیمه شده خارجی به قراردادهای بیمه درون زنجیره ای، را به سیستم پرداخت خودکار غرامت مجهز کرد. این یعنی مثلاً در صورت بروز تاخیر در یک پرواز، با استفاده از شبکه داس، غرامت فرد بیمه شده به صورت خودکار به وی پرداخت خواهد شد.

استیبل کوین ها و دیگر مشتقات ارزهای دیجیتال

اساساً استیبل کوین ها و دیگر مشتقات ارزهای دیجیتال، جهت دریافت قابل اعتماد و قابل تایید داده های قیمتی لحظه ای، نیاز مبرمی به استفاده مکرر از شبکه DOS دارند.

شبکه داس
کاربردها و همکاری های شبکه داس; منبع: dos.network

پلتفرم وام دهی ارزهای دیجیتال

شبکه داس این امکان را در اختیار پلتفرم‌های وام‌دهنده ارزهای دیجیتال قرار می دهد تا نرخ رمزارزها را بصورت آنی دریافت کنند، داده‌های رسانه‌های اجتماعی وام گیرندگان را وارد کرده و نرخ‌های بهره مربوط به چنین وام هایی را بصورت مطمئن تعیین کنند.

صرافی غیر متمرکز میان زنجیره ای

استقرار 2 قرارداد صرافی غیرمتمرکز (DEX) بر بستر بلاک چین های مختلف و شبکه داس، نقش پلی را ایفا می کند که زنجیره های میانی تراکنش های ناهمگن را به یکدیگر متصل می کند.

کازینو و بازی

قابلیت غیر مترقبه بودن ایمن (Secure randomness)، هسته اصلی کازینوها و بازی های مبتنی بر بلاک چین است. از این رو، شبکه داس قادر است تا قابلیت هایی مثل غیرقابل پیش‌بینی بودن، قابل تأیید بودن و غیر مترقبه بودن ایمن را جهت اجرای کازینو و بازی های پیاده شده بر بستر شبکه خود ارائه کند.

بیشتر بخوانید: Play To Earn چیست؟ نحوه کسب درآمد از بازی های “بازی کن و پول به دست بیار”

بازار محاسبات

با استفاده از این قابلیت شبکه داس، فرایند های محاسبات تجاری فشرده مثل آموزش مدل یادگیری ماشین، رندرینگ سه بعدی، قادر خواهند بود تا از بازار محاسبات خارج از زنجیره قابل تأیید این شبکه، بهره مند شوند.

همکاری ها و شرکای شبکه داس

شبکه داس تا این لحظه توانسته تا همکاری های گوناگونی با شرکت ها و پروژه های مختلف انجام دهد که از جمله آنها می توانیم به سرویس ابری گوگل (Google Cloud)، استخر نقدینگی صرافی هئوبی (Huobi Pool)، سرویس ارائه دهنده خدمات مالی رمزنگاری شده فورتیوب (ForTube)، پروتکل ارائه دهنده راه حل پرداخت همتا به همتا باندلی (Bondly)، پروژه دیفای متر (Meter)، پروژه ارز دیجیتال IOST، پلتفرم حفاظت از حریم خصوصی در اپلیکیشن های غیرمتمرکز (Dapps) سرو (SERO)، کیف پول چند زنجیره ای مث ولت (MathWallet)، پروژه ارز دیجیتال اولترین (Ultrain)، پروژه ارز دیجیتال کوارک چین (QuarkChain)، اتحادیه EEA یا Enterprise Ethereum Alliance، دانشگاه کارنگی ملون آمریکا (Carnegie Mellon University)، صرافی ارز دیجیتال بیت مکس (BitMex) و پلتفرم خرید و فروش ارز دیجیتال BKEX اشاره کنیم.

DOS Network and Bondly
همکاری شبکه داس با پروژه ارز دیجیتال باندلی

نقشه راه شبکه داس

قبل از سال 2021 (1400)

  • انتشار Mainnet 1.0 در شبکه بلاک چین اتریوم
  • آغاز برنامه های استیکینگ و اجرای نود ها یا گره ها

یک چهارم ابتدایی سال 2021

  • استقرار عملکرد اوراکل ها در زنجیره هوشمند بایننس (BSC)
  • راه اندازی سرویس های پخش یا استریم داده (Data Stream Services) بر بستر شبکه اتریوم و زنجیره هوشمند بایننس
  • توسعه زنجیره اوراکل مبتنی بر Substrate

نکته: Substrate نوعی چارچوب بلاک چین ماژولار است که Edgeware و Kusama بر روی آن ساخته شده‌ و پایه و اساس تمامی اکوسیستم پولکادات (Polkadot) بحساب می آید. در حقیقت پروتکل های مبتنی بر Substrate می توانند به راحتی با بلاک چین پولکادات تعامل داشته باشند و از قابلیت تبدیل شدن به پاراچین های شبکه پولکادات بهره مند شوند.

یک چهارم دوم سال 2021

  • استقرار در سایر بلاک چین های سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) که از کاربران فعال برخوردار باشند.
  • جوجه کشی (Incubate) و مشارکت با دیگر پروژه های امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) جهت پذیرش گسترده تر شبکه داس
  • انتشار زنجیره اوراکل و کیف پول های آلفا تستنت (Alpha Testnet) مبتنی بر Substrate

نکته: به بیانی ساده، جوجه کش های ارز دیجیتال (Incubators)، شرکت‌هایی هستند که به دنبال پروژه‌هایی با درصد موفقیت بالقوه می‌گردند و در مراحل حیاتی توسعه، به آنها کمک می‌کنند. در حقیقت خدماتی که یک شرکت جوجه کش ارائه می دهد می تواند شامل تامین مالی، بازاریابی، مشاوره، تبیین استراتژی، جامعه سازی و… باشد.

بیشتر بخوانید: پاراچین های بلاک چین پولکادات راه اندازی شدند

نیمه پایانی سال 2021

  • انتشار Mainnet در زنجیره اوراکل و انجام مزایده پاراچین ها
  • تحقیق در مورد رول آپ آپتیمیزم (Optimism Rollup) جهت تبدیل شبکه داس به یک شبکه لایه 2
  • راه اندازی DAO برای پارامترهای شبکه و ایجاد سیستم حکومتی غیرمتمرکز

همچنین بخوانید: راهکار لایه دوم آربیتروم چیست؟

سخن پایانی

با توجه به اینکه پروژه شبکه داس نمره B را از وب سایت معتبر سنجش پروژه های ارزهای دیجیتال  TokenInsight کسب کرده است، این نمره نشان دهنده این است که از سطح فنی متوسطی برخوردار است.

همچنین بر اساس نتایج این وب سایت، پروژه شبکه داس وضعیت عملیاتی نسبتاً پایداری دارد، امکان تأثیر بر روی پروژه بوسیله تغییرات نامطلوب بنیادی یا تکنیکال تا حد نسبتاً زیادی وجود دارد و البته که میزان ریسکی که این پروژه در معرض آن قرار دارد، تا حد زیادی قابل کنترل است.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان